donderdag 15 februari 2007

Second life???

Wat doe je als je leven zoals je die nu leidt zat bent? Verschillende oplossingen zijn mogelijk, de meeste definitieve oplossing is de martinitoren afspringen. Wat minder definitief is om een tweede vrouw te nemen en als je nog een eerste hebt dingen in het leven gaat ondernemen. Maar tegenwoordig kan je ook een nieuw leven gaan beginnen in Second life. Second life is kort gezegd een virtuele 3D wereld die helemaal gebouwd en beheerd wordt door de inwoners. Deze inwoners melden zich aan en kunnen hun leven zelf helemaal inrichten. Niet alleen gewone mensen richten hun leven virtueel opnieuw in maar ook grote bedrijven zoals Nike, Philips zien er brood in. Zelfs gemeente Almere laat er virtueel zijn stadshuis bouwen. Als inwoner kan je zelf bepalen hoe je er uit ziet, en zelf bepalen wat je doet en wat je laat. Het is eigelijk het perfecte wereldje kweken voor jezelf. Daar hebben veel mensen wel oren naar want er zijn al wereldwijd ruim 3,5 miljoen inwoners van Second life. Zelf wordt ik er niet warm of koud van, maar eigelijk is het best wel eng. Voor mezelf niet trouwens daar ben ik op een of andere manier veel te nuchter voor. Ik zie het al voor me hardlopend in de virtuele wereld zonder koker en zonder gehoorapp, mooie vrouw naast me en een dikke bankrekening.

Tja klinkt leuk maar sta liever met beide benen op de grond in de real world. Maar juist voor mensen die er niet goed mee kom kunnen gaan en op den duur verdwaald raken in hun virtuele wereldje. Krijg je dan toestanden dat ze virtueel van de Martinitoren springen of in 3D voor de trein springen? Wat te zeggen van als je droomvrouw tegenkomt in dat wereldje en in de real life wil dat maar niet lukken, dat moet op zn zachts gezegd kut zijn. Hoe combineer je 2 levens? Is dat net als een dubbelleven leiden? Ga je dan ook vreemd als je het virtueel met een vrouw doet terwijl zelf in je echte leven eentje op de bank heb zitten? Het kan wel een uitkomst bieden voor moordenaars en andere gekken, deze kunnen er lustig op los moorden in de virtuele wereld, en als er nog een politie bureau gebouwd wordt kunnen die gekken door middel van hun ipadres makkelijk achterhaald worden. Een echt Busje er heen en de echte wereld wordt een stuk veiliger op. Het klinkt allemaal leuk en spannend, maar natuurlijk draait het in de virtuele wereld ook alleen om geld want je moet lid worden, je kan er land kopen, en daar voor moet wel betaald worden. Dat betalen kan door middel van een eigen Ldollar, die je met echt geld moet kopen via je creditcard. De makers van Second live komen niet meer bij van het lachen, als ze heerlijk van hun cocktail genieten aan de rand van het zwembad van hun echte huis in de Cariben. Zelf denk ik dat het een trend wordt wat over een niet al te lange tijd als een nachtkaars uit gaat en dan zijn we heel wat mensen kwijt want die zijn dan met zn allen '' lost '' in de virtuele wereld.

1 opmerking:

Anoniem zei

hoe moeilijk het soms ook is, de échte uitdaging zit wat mij betreft in het échte leven! En ook daar ben ik prima in staat in mijn eigen droomwereld te vertoeven...

Hoe is het met je voet?