vrijdag 28 oktober 2005

27 oktober 2005 Welcome in Holland

Als je tenminste over goeie papieren beschikt en als je toch hier in Nederland Asiel aan durft te vragen mag je wel een heeeeeel schrijnend geval zijn. Als je achterna wordt gezeten door je buren omdat je homo bent of dat je in de oorlog in land van herkomst al je familie bent verloren dat wordt misschien nog als een schrijnend geval gezien. Wanneer je gewoon op zoek bent naar een beter leven omdat bv je eigen land al jaren armoede heerst. Dan ja dan heb je erge pech, ook al kom ja van Suriname of van Haïti (het armste land op westelijk halfrond) heb je echt pech. Dan stoppen ze je in een cel om je zo snel mogelijk weer te laten verdwijnen naar land van herkomst. Wanneer je geval niet schrijnend was dat wordt die dat wel als je in zoiets terecht komt. Voor een paar jaar terug heb ik zn gevangenkamp gezien in Australië (op tv) Daar werden kinderen, zwangeren achter metershoge prikkel, bewaakt door naziachtige gasten met herdershonden weg gestopt. Toen dacht ik errug, maar kon me niet voorstellen dat het hier in Nederland ook zal gebeuren.

Het gebeurde al snel, ik de toestanden zag op tv in het asielzoekergevangenkamp in Ter apel. Erg schrijnende gevallen zeg! complete gezinnen vast gezet omdat Verdonk zo graag haar doelstellingen wil halen. Fouten na fouten stapelen zich op en dan wel op het bordje van Verdonk. Maar ja Verdonk denkt dat ze een soort god is, en doet net alsof ze boven de wet staat. Informatie lekken naar Congo?? Heeft ze noooooit van gehoord! Zit er een compleet gezin onschuldig vast in Ter Apel, Nee dat kan niet want zij heef altijd gelijk! Die teruggestuurde Sudanezen heeft ze nooooit weer van gehoord, Tja ze kunnen toch bellen denkt ze?Kortom Verdonk lijkt een aan soort van God syndroom, zoiets wat artsen ook wel hebben. Schijnbaar heeft Donner er ook last van. Goh wat heeft die man al een boel verpruts, van Tbsers die meteen tijdens proefverlof in de fout gingen, tot allerlei andere ernstige en minder ernstige fouten.

De druppel die de emmer doet overlopen is wel de brand vannacht in het gevangenkamp op Schiphol, dat speciaal voor Illegalen gebouwd is, zodat ze eerst nog effe vanuit hun tweemanscel naar aankomst van het vliegtuig kunnen kijken waarmee ze zullen vertrekken. Maar liefst 11 doden zijn er te betreuren met een stuk of 14 gewonden, er zijn nog 5 vermisten maar die zullen nog wel ergens rondlopen tussen Gate G en K dus die vinden ze wel. Het gevangenisje met 45 illegalen werd bewaakt door 3 bewakers, waarvan 2 uitzendkrachten. Het gebouwtje brandde als een fakkel. Meteen werd er geroepen dat er niet aan de brandvoorschriften voldaan waren, en dat een van de illegalen de boel in de fik hadden gestoken. Daar gaat het me effe niet om je zal meer vraagtekens kunnen zetten (als het zo was) hoe zoiets dan mogelijk is.

Het vuur was nog niet eens helemaal uit en mr. God (Donner) en miss Godin (Verdonk) riepen eensgezind dat alle procedures goed doorlopen waren en dat hun geen blaam trof. En wat maakt die 11 nou uit dat is 11 keer minder een probleem dachten ze voor in hun zelf.Ik snap best dat Illegalen het land uit wilt hebben en criminelen al helemaal. Maar ze hoeven niet elke illegaal te behandelen alsof ze een moord of wat dan ook gepleegd hebben. Ik snap wel dat Verdonk graag wil scoren, want ja dat maakt dr gelieft bij dr partijgenoten, die zich nog steeds afvragen wat die donkere krantenjongen bij hun in Barium doet. Maar wees niet bang daar zal ze vast ook wel wat aan doen.Voor mij betreft zijn beiden de ZWAKSTE schakel.

Vond nog een toepasselijk stukkie van een songtekst van the scène

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen
Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen
Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen
Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen
Iedereen, Iedereen, Iedereen, Iedeeeeeereen

Rogier

2 opmerkingen:

Rogiers wartaal zei

sorry i am not your friend, en GVD (goeie verfijne God) eens op met die SPAM Here!!!

PrinceMoXi zei

weet je wat het is.

nederland is echt een k.u.t. land aan het worden met die nazitische overheid van tegenwoordig. Het is te gek voor woorden dat een situatie als deze zich voordoet in een land dat pretendeert ontwikkeld te zijn. Ik kan me nog heel goed de heisa omtrent de brandveiligheid herinneren n.a.v. de ramp in enschede en volendam. Maar als het aan de eigen gebouwen ligt lapt de overheid alles aan zijn laars. Mijn oplossing: Gooi verdonk en donner in een vliegtuig richting een bergachtig gebied in zuid chili en laat ze daar stranden. na verloop van tijd eten ze mekaar op en alles is opgelost.

groeten moxi