woensdag 29 juni 2005

29 juni 2005 Alweer stemmen

Vandaag was het zover, we konden weer es komen opdraven voor een referendum. Dit keer was het een zaak van leven en dood. Namelijk wat te doen met 40 miljoen of beter gezegd de oostwand. Vroeger scheen het wel mooi geweest te zijn, tot in de tweede wereldoorlog bijna alles rondom de MartiniToren plat werd gegooid. Daarna werd het volgebouwd met oerlelijke gebouwen. En wat nog erger is het clubhuis van Vindicat (studenten annex ballencorps) nam Zn intrek in waar vroeger het Scholtenshuis stond. In dat Scholtenshuis zijn in de oorlog de vreselijkste dingen gebeurd met Groningense burgers, nu vinden er de vreselijkste ontgroeningen plaats. ......Maar goed het Referendum had voor mij niet zo gehoeven, want er was immers een meerderheid in de raad voor dit plan. Maar de oppositie in de gemeenteraad vond het nodig om een geldverslindende referendum aan te vragen. Er werd net zoveel geld over de balk gesmeten door zowel het NEE als het JA kamp. Aan welke partij hebben we dit soort geldverspillende ideeën nog maar weer aan te danken?????De tegenmotieven waren ronduit lachwekkend! Zo waren er stadjers tegen omdat er nieuwbouw plaats vond en ze wilden het histories stukje Groningen behouden, hoezo histories? het is immers alles na de oorlog gebouwd en is afgrijselijk lelijk (veel beton en Grijs) Over de kosten valt altijd wel wat over te zeggen, maar veel mensen schijnen niet te snappen dat wanneer het niet door gaat het geld echt niet naar andere projecten zoals zorg en buurhuizen gaat, dat kom immers uit hele andere potjes. Heel gehoorde klucht was dat het Forum te hoog zal worden en dat de Martinitoren in de schaduw ervan zal verdwijnen!. Kom op zeg, Groningen is een stad geen dorp!!!!!
Maar wat allerleukste het aller domste reden voor een nee zal zijn was toch wel dat de grote markt kleiner zal worden dan de Vismarkt!!!!! Willen die mensen die om die reden gestemd hebben effe naar het centrum gaan? dan zullen ze zien dat de Vismarkt groter is en dan altijd al zo geweest is!!! Want in de nieuwe plannen wordt de lijn weer in oude glorie hersteld. Verder denk je ook echt alleen maar aan jezelf als je tegen stemt omdat je misschien overlast vreest vanwege de bouwwerkzaamheden. Het zal je wel niet zo gek klinken wanneer ik zeg dat ik JA heb gestemd.

Het Referendum heeft plaats gevonden, en slechts 38% van de stadjers hebben gestemd, wat wel weinig is helaas. Ja stemmers waren in de meerderheid. Omdat het geen overgrote meerderheid was is het referendum ongeldig verklaard. Maar omdat er dus duidelijk een meerderheid in de raad was kan BW verder gaan met de ontwikkeling van de plannen. Deze plannen zullen goed voor Groningen zijn en zal de regiofunctie alleen maar versterken!

Zo en nu bouwen!!!!!


rogier

Geen opmerkingen: