woensdag 1 juni 2005

1 juni 2005 Den Haag op zn bek!

NEE, NEIN, NO, NON
Verder is hier niets aan toe te voegen!, of toch wel? Ik hoor al ja-stemmers roepen van dat we het onheil over ons zelf hebben afgeroepen. Welk onheil? mogen we nu niet met de boot van NoaH mee wanneer Europa onder driegt te lopen door de enorme grootmachten zoals USA en China?
Zelf heb ik niet zn behoefte aan zn boottocht, dus ik blijf lekker thuis. De jastemmers zullen natuurljk op de eerste rij zitten dus laat maar. Er zijn een aantal mensen die niet echt tegen hun verlies kunnen, zo worden nee-stemmers door Zalm als dom afgeschilderd die niet weten waar het precies om gaat. Tja natuurlijk is iedereen met een andere mening dom, ja mang natuurlijk want wat zij zeggen is toch het juiste?
Kwamen ze daarom met zn onleesbaar foldertje over de grondwet? Ze hebben altijd gedacht dat het wel goed zal komen want tja JP kon natuurlijk niet met een Nee aan kokmen in Brussel nee dat kon niet want dan ging hij af.
De grondwet bevat nog veel onduidelijkheden, en daar kunnen ze in de toekomst alle kanten mee op, dus met andere woorden men wordt met ee referendum een wassen neus voorgehouden, want ze doen toch wat ze zelf willen. Natuurlijk weten veel nee-stemmers ok dat het niet gaat om de Euro, of over toelating van Turkije of over hoe populair de 5 boeken over Harry Potter zijn. Laten ze eerst hun huiswerk over doen in Den Haag en Brussel en laten ze in de verre toekomst met een duidelijke wetgeving komen die geloofwaardig en waterdicht is. Verder is het zeer kostbaar en dat geld is wel beter te besteden. Veel dingen zijn al geregeld in nationale of internationale afspraken zoals de oprichting van de NAVO. Laten ze eerst kijken welke bestaande samenwerkingsverbanden er al zijn en laten ze die eerst verbeteringen. Verder is het onzin om naar een soort superstaat te willen wanneer we het kunnen opnemen tegen Amerika en China. Dan kunnen we de halve wereld wel tot de EU toelaten. Misschien dat de Afrikaanse landen ook wel belang er bijhebben want die worden letterlijk uitgemolken door de EU.
Gelukkig is Den Haag wakker geschud door meer den 62%^van de stemmers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rogier

Geen opmerkingen: