dinsdag 7 juni 2005

6 juni 2005 Waterhoofd

Vandaag stond het in alle kranten, zelfs op het NOS teletekst. Student krijgt epilepsieaanval door het drinken van 6 liter water. Ja mensen het is echt waar Water en niet eens pepsi. De jongeman in kwestie moest tijdens een spelletje met zn studiekameraden na elke foute vraag een kan water opdrinken, of een glas kan ook maar ja dan had hij er wel heeeeel veeeel vragen fout als men in van die ikeaglaasjes heeft geschonken. Maar ja studenten zijn niet zulke lichten, vaak kiezen een studiestad uit om twee dingen 1. waar kan je het beste en goedkoopst dronken worden en 2. Waar kan je het best neuken en tja schijnbaar staat Groningen wat dat betreft in de top van de studiesteden. Maar ja om terug te komen op het waterhoofd, in het verleden hebben ze het wel es geprobeerd om zn jonge knap een fles sterke drank op te laten drinken en jawel in een avond. Het was errug sterke drank want zijn studiekoppie raakte die nacht in coma en hij kwam niet meer bij (en dat niet van het lachen)
Dus bedachten de overgebleven studiebollen dat het wel zo slim was om de sterke drank te vervangen door water, want dat was dus immers ook nog goedkoper. Ik zie het al helemaal voor me een stel van die studiebolletjes meestal recht want dat kan iedereen, met elkaar zittend om een grote ronde tafel te brallen. Dan ook nog met van die aparte tweezijdige voornamen zoals Derk-jan, Pieter-jan, Evert-Jan, kortom allemaal Jan lullen. Soms zit er dan ook een verdwaalde Anne-fleur bij maar dat soort taait al meestal vroeg af omdat ze de volgende dag fris moet zijn voor een hockeywedstrijd. Maar de Jannen gaan meestal door tot in de vroege uurtjes. Ze bedenken dan vragen zoals:
Wat is de hoofdstad van Europa?
Waar dient water voor?
Wat is de officiele naam voor de poes van Annefleur?
Welke wielrenner wordt ook wel DE DAS genoemd?

En ga zo nog es een lijst van dit soort vragen bedenken, dan is het wel errug triest met die ene Jan gesteld wanneer hij er zoveel vragen van fout heeft dat hij maar liefst 6 liter water op moet drinken! Kan maar twee dingen betekenen namelijk het is zn eeuwige student van dik in de 30 of het is zn ongelovelijke domkop die er alleen maar zit door zn pappie de Notaris of huisdokter.
Wat ik me nu wel afvraag, is zn waterhoofd nou net zo erg als een flinke kater? je weet wel zn kater wanneer je 4 flesen wijn, van die goedkope wijn er door heen gejast hebt? Als ik waterhoofd tegen kom zal ik hem es vragen......


Rogier

Geen opmerkingen: