zondag 22 mei 2005

21 mei 2005 Broesen in Hoogezand

Ja mensen jullie lezen het goed, broesen in Hoogezand, het bruisende metropol, de tweede stad/plaats van de provincie. Natuurlijk kom ik nergens zonder een reden en vandaag was dat ook niet het geval. Vandaag was er een hardloopwedstrijd in Hoogezand. Running 40 heet het. Nee gelukkig geen 40 km maar slechts 16,1 km. Daar was ik eigelijk ook wel blij mee want het had het die nacht daarvoor weer aardig laat gemaakt. Ts was vier uur in de morgen toen ze zei: deze nacht is alleen voor jou en mij maar volgens mij kunnen we nu beter gaan slapen, ach de fles was ook leeg en nog geen 10 uur later had ik al die wedstrijd in hoogezand te lopen. Om half 10 werd ik uit me zelf wakker, nou dat was me wel effe moeilijk hoor. Het liefst wilde ik mijn hoofd begraven in mijn twee oude kussens om nog effe fijn door te slapen........
Maar nee de plicht riep en ik begaf me richting Hoogezand. Onderweg naar mn ouderlijk huis effe de formuliteiten geregeld bij de wedstrijdsecretariaat. Nou dat is een heel mooi woord wat eigelijk weinig voorstelde. Een stel wat op leeftijd zijnde vrijwilligers deden de papieren rompslomp om een wedstrijd heen. Ik had eigelijk de pech dat ik de eerste was, nee had geen nr 1 , maar dan zijn ze vaak nog wat onwennig, geen wisselgeld ect. Deze mensen verdienen eigelijk wel een pluim want ze doen het al jaren achter elkaar.
De wedstrijd zelf was warm en benauwd, maar ik broesde door mijn oude woonplaats tja kan het met mn ogen dicht doen en vooral na de eerste ronde want het waren 4 rondes in totaal. Na de eerste ronde drukte ik het gaspedaal effe goed in en bleef mooi constant lopen, af en toe effe met wat mensen die ik onderweg inhaalde groeten enzo, al pratende kwam ik in 1:14:02 over de finisch, geen pr maar gezien de omstandigheden is het een leuke tijd. En zo blij als een kind dat ik was met de pen die we naar afloop kregen, kan nu eindelijk serieus met mn boek beginnen.

salut

ps:"voor de verandering effe geen fotos .......

Rogier

Geen opmerkingen: