maandag 14 november 2005

14 november 2005 Dag lief musje

Vandaag staat Nederland in rep en roer, nee Verdonk is niet vermoord en zeker niet door een Moslim. Dit verhaal gaat over een vogeltje een mus. De naam is onbekend gebleven. Maar goed het beestje vloog vrij en blij door de lucht en kwam in een grote hal terecht, toevallig stond deze hal in Leeuwarden, dus in Frysland. Daar gebeurt namelijk vrijdag is heeeel leuks, een stel tja hoe moet je dat soort lui nu omschrijven. Zeg maar een stel spelletjesfanaten zijn al een tijdje bezig om 4,2 miljoen steentjes achter elkaar neer te zetten. Dit wordt ook wel es domino genoemd. Vroeger speelde ik daar wel es mij bij oma enzo, maar dit zijn geen kinderen die hier nu mee bezig zijn echte volwassen mensen (volgens de wet dan)

Maar goed ik was bij dat ene vogeltje gebleven die in die hal aan kwam gevlogen, dat musje dacht bij zichzelf van heeeey wat een leuke steentjes allemaal. Het vogeltje tikte een steentje aan en tot zijn verbazing vielen er meer om. Die meer waren er 23. 000 en dat is natuurlijk erg knap voor zn vogeltje vind ik. Maar goed de organisatoren vonden het helemaal niet zo knap en die werden eerst bang en daar boos. Dus pakten ze de gouden gids en zochten ze de dichtbijzjinde jager op. Dat was in dit geval Ware Care faunabeheer, als je nu denkt dat ze heel voorzichtig gingen proberen het vogeltje te vangen, maar nee hoor, de medewerker had teveel Clint Eastwoodfilms gezien. Net toen het vogeltje zijn daden zat te overpeinzen in een stil hoekje legde de jager aan en keek de mus voor het laatst in zijn donkere ogen. Na een luidde knal gingen die donkere ogen langzaam dicht om nooit meer geopend te worden.

Dit is een zinloze moord in een evenzo zinloze hal met daarin een nog zinlozere bezigheid om al die steentjes op een rij te zetten om die vervolgens weer te laten vallen. Ik vind dat het musje wel een mooie grafsteen heeft verdiend in de trant van die stenen, maar helaas voor nabestaanden en het musje zelf is die waarschijnelijk al afgevoerd richting prullemand. Dat is voor een beschermd diersoort wel erg triest gedood vanwege een dom spelletje.


Ik hoop dat alle musjes en muizen vannacht een wake komen houden ter ere van de vermoorde mus en dan Rolle maar!!!!!


Rogier

1 opmerking:

Anoniem zei

het is dan geen RIP maar RIM
zo vond ik op onze stoep een goudvink die zichzelf te pletter had gevlogen tegen het raam