zaterdag 5 november 2005

5 november 2005 4 x 1750 meter

Vandaag mensen, had ik weer es een wedstrijd. Ja dat heb ik al tig keer over geschreven. Doordeweeks komt er weinig zinnigs op de weblog, maar in het weekend gaan letterlijk en figuurlijk alle remmen los. Eigelijk ben ik een beer die haast in een soort van winterslaap is. Door deweeks gebeurt er weinig terwijl het in het weekend de schade wordt ingehaald. Maar goed vandaag weer een wedstrijd en wel de befaamde plantsoenloop, dus mijn achtertuin. Ik had hem nog nooit gelopen, omdat er elke keer wat tussen kwam enzo. Maar vandaag was het eindelijk zover een wedstrijdlopen in je eigen tuin nou leuker kan haast niet. Het grappige is dat ik voor mijn startnr 2 km en 2 km terug moest lopen. De sponsor had me verblijd met een sjaal, dus die ligt hier nu op de bult met de andere rommel. Ze hadden ook verwacht dat er mensen er mee zouden gaan hardlopen maar ja dat viel voor hun effe tegen want heb er bijna niemand mee gezien. De wedstrijd op zich was druk bezet, veel deelnemers, gelukkig hadden ze de recreanten op een ander tijdstip laten vertrekken zodat we daar geen last van hadden.

Het parcour is bochtig en smal, dus besloot ik het rustig aan te gaan doen, want zo gebeuren er nog ongelukken als ik met volle vaart een bocht uit vlieg. Het startschot klonk en de runners vlogen weg. Onderweg kwam ik de bewaamde bankjes in het park tegen, alleen afgezet met wat lint. In gedachten zie ik me al een hoofdrol opeisen. Ja dames en heren daar vliegt speedy weg, ziet hij het bankje wel ?????? AU nee dus. Gevolg hoofdrolletje in de maandagaflevering van Traumanoord. Gelukkig zonken deze gedachten al snel naar de bodem van mn ziel. ik liep lekker verder mensen inhalend. Vooral de eerste 2 rondes was het goed uitkijken. De bulten op die ik anders ook altijd omhoog ga, ze voelen wel wat zwaarder aan dan anders maar goed. In de vierde ronde kon ik nog effe versnellen om zo in een tijd van 34 min over de streep te komen.

Omdat het een thuiswedstrijd is, waren er veel bekenden uit de loopwereld, dus vele handjes geschud en gedaan, kortom het was gezellig. Wat trouwens ook een goede ontwikkeling is dat er zoveel kinderen aan mee deden. Ik schat het aantal kinderen bij de jeugdloop wel zeker op 600. Dan praat ik nog niet eens over de jeugdwedstrijdlopen. Bij de recreanten waren er ook een boel kinderen. Kortom een goede ontwikkeling welke ook broodnodig is aangezien het toename vetzucht onder de jeugd.

Oja weer een medialle, sjaal, bidon erbij

Rogier

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Rogier, ik mag hopen dat je het hoofdrolletje niet letterlijk nam?!

Rogiers wartaal zei

oo nee hoor, ik zag in gedachten het gebeuren ......... dus no spang

Anoniem zei

He Rogier, vraag me af of het lopen goed gaat met je visuele en auditieve beperkingen? Lijkt mij zo lastig.... Gr. Machteld

Anoniem zei

Hallo...mag ik bij jou in de leer om een echte hardloopster te worden ...haha Liefs sammie