maandag 21 november 2005

21 november 2005 De hand van JP

Van de week was er in het nieuws over het aanstaande staatsbezoek van Balkenende aan Suriname. Onze Pieter Jan is nog nooit zo ver weg geweest, en dus ook een beetje zenuwachtig. Om op alles voor bereid te zijn ging hij op Sranantongoles en liet zich inspuiten voor verschillende tropische aandoeningen. Daarnaast liet hij zich ook voorlichten door zijn adviseurs, een stel van die mannen in 3 delige pakken met een veel te grote bril. Een van die gasten fluisterde bij Balkenende een verhaal over een Boeman die in het mooie Suriname woont. Hij zei tegen Jan Pieter je moet hem niet gaan groeten hoor en zeker geen hand geven, wanneer dat gebeurt raak je ineens je greformeerde streken kwijt en dat willen we natuurlijk niet. Die boeman heet Desi en zat natuurlijk ook totaal niet op te wachten op een hand van die tata uit Den Haag. Desi had er namelijk een paar movies van die tata thuis liggen. Toen was onze Jan Pieter nog een stuk jonger, maar haalde toen al linke dingen uit met zn toverstokje.

Nadat bekend werd gemaakt dat Balkenende kwam op Srefidensi begon Desi meteen al te zweten, op een nacht lag hij te enorm veel te zweten in zn bed en dat terwijl hij alleen maar een boxtershort met legermotief aan had. Dromen deed hij ook veel mang, niet te geloven hij droomde over een Fredeman, een Apuku, een Winti en flitsen van een toverstokje. Gillend werd hij wakker, en zei tegen zich zelf van die man ga ik niet groeten, te eng!!!!!!!
Maar gelukkig voor hem dacht die Apuku er zelf ook zo over, hij had waarschijnelijk in zn boxershort met brandautos liggen te zweten en had enge dromen over de binnenlanden van Sranan. Nadat hij ook wakker was geworden had hij ook bedacht Desi niet te gaan groeten. Beiden heren gingen heel flink van alles roepen in de media zodat het alvast al zeker is dat ze elkaar niet gaan zien in Switi Sranan. Desi haalde zelfs de slaventijd erbij, en Jan Pieter vond het niet zo dope wat betreft Desi zijn handel. Echte kwajongensstreken, maar ik ga nu niet zeggen dat ik hoop dat JP gaat verdwalen bij Brokoprondomeer want dat zal flauw van me zijn toch????

Is maar te hopen dat JP met zn toverstokje nog iets kan betekenen in Sranan, misschien wat vuurwerk de lucht in schieten op 25 november met zn toverstokje????

Rogier

Sranan ( suriname)
Fredeman (= een bangerik)
Apuku (= bosgeest)
Winti (geest)

Geen opmerkingen: