zondag 25 maart 2007

Keek op de Week

Keek op de week is weer terug, niet bij de getrouwden van Kooten en de Bie maar bij Wartaal. Wartaal kwam tot inkeer dat in een week tijd wel veel dingen gebeuren. De week overdenken op zondag dat kan haast op geen beter moment. De week stond voor mij in teken van verhuizen, nou ja mijn zus ging verhuizen en dan moet je als grote broer wel mee helpen. Dat doe ik graag, alleen die zus van mij verhuisd wel wat vaak. 4 keer verhuizen in krapweg 2 a 3 jaar tijd. Acrobatische toeren met een eettafel van 2 meter was het zinderde einde van de verhuizing, de tafel is dezelfde avond nog ingewijd met roti.
Na het verhuizen gebeurde er natuurlijk weer het nodige in de maatschappij, scholieren hebben een nieuwe variant op tikkertje bedacht, namelijk stekertje. Of het over is komen waaien uit USA is nog niet helemaal duidelijk. Wel dat je als je gestoken wordt er meteen uit het spel ligt. Wilders is veelzijdig in het nieuws, hij overweegt zijn hoofd te scheren en zijn vrouw met 2 nationaliteiten het land uit te zetten. Verder roept hij dat ‘’ links ‘’ hem een politieke moord in de schoenen proberen te schuiven, namelijk de moord op hemzelf. Wie kent een kapper die het aandurft deze man te scheren mag het roepen. De tachtigers in de Utrechtse wijk Ondiep vinden het maar knap saai geworden in de wijk nu de rust weer terug is gekeerd. De bank geilt op een concern dat hunnie over wil nemen, Barclay is een veel gehoorde overnamekandidaat. De rokers onder het bankpersoneel bidden nu heel hard dat Barclay het wordt want dan wordt het vast weer binnen roken. Waar is de mol?, die vraag wordt de laatste paar dagen veelzijdig gesteld op verjaardagen of gewoon voor de buis. Vorige week waren er tekenen dat de mol zo goed als dood is, nou ja zijn zender dan. Is de mol ondergedoken?, misschien naar een land met geen uitleververdrag? Ach we weten het pas als we zondagavond ineens ontdekken dat we naar RTL moeten zappen voor het voetbal. Zelf vindt ik het net goed voor 10, met veel bombarie een zender de lucht in schieten met medewerking van een hoogverrader als Jack Spijkerman is het gewoon vragen op een drama zonder happy end. Wat ook een drama is het Nederlands elftal. In diverse wedkantoren kan je al wedden wanneer Marco de laan uit vliegt, want met zn sterk bezet reservebank vraag ook Marco om een onhappy end. De KNVB moet nodig eens praten met mijn pa of een van die andere 15 miljoen trainers die ons land telt…..

Dit was de keek op de week………….




Het televisieprogramma "Keek op de week" was een televisieprogramma van het befaamde duo Koot en Bie (Kees van Kooten en Wim de Bie). Het wordt over het algemeen als hun creatieve hoogtepunt beschouwd. Het programma werd van 1988 tot 1993 op zondagavond uitgezonden door de VPRO. Van Kooten en De Bie bespraken hierin de actualiteiten, meestal met sketches met hun typetjes,bron wikipedia

Geen opmerkingen: