zondag 4 september 2005

3 september 2005 USA het land van rijkdom en vrijheid

Als je tenminste in de goede buurt woont of de juiste huidskleur hebt, want daar lijkt het wel erg op! Bijna een week later komt er masale hulp es op gang. Die hulp kwam opeens aanzetten nadat Bush zelf es is komen kijken naar de ravage. De helicopter was nog niet aan de horizon verdwenen of er kwamen ineens vrachtwagens met hulpgoederen aanzetten. Je zal haast denken dat het een spelletje is geweest om zn positie te versterken nadat er steeds meer kritiek op meneer kwam inzake het sturen van hulp. Het is trouwens ook erg logisch dat je daar met een helicopter boven een ondergelopen stad vliegt waar nog vele tienduizenden op daken op hulp zitten te wachten.

Amerika is een van de rijkste zoniet het rijkste land van de wereld. Zo rijk zelfs dat Nederland al een fregat stuurt om noodlhulp te verlengen in New Orleans. Het is dan ook erg om te zien hoe de inwoners van New Orleans verstoken blijven van hulp, zelf door het water hun weg moeten zoeken. Kinderen gaan er dood omdat er overal te kort aan is, mensen worden in grote stadions gepropt, zelfs 500 km en meer van New Orleans af. Hoe moeten zij hun overgebleven geliefden, kennissen of buren weer vinden? Hoe moeten kinderen hun ouders weer vinden? en hoe moet zij de armen weer een bestaan opbouwen? Zo blijklt maar weer dat de armsten weer het zwaarst getroffen zijn, volgens unicef zijn er 400.000 kinderen dakloos geraakt waarvan ook nog es veel kinderen hun ouders verloren zijn. Als Bush es 1 of 2 supergeleide raketten minder in Irak zou afvuren dan kon voor dat geld teminste iets gedaan worden voor die kinderen. Maar helaas voor hun hebben zij de verkeerde kleur, wonen in de verkeerde stad en wonen zeker in niet op st Simonsisland (rijkeluisisland)

Ik hoop dat het Nederlands Fregat in elk geval een groot deel van die kids meeneemt naar Nederland want hier zijn ze een stuk beter af!!!!!!!!!

een boze rogier

Geen opmerkingen: