dinsdag 12 april 2005

12 april 2005 Een Zweefmoment

Vandaag is de kogel door de kerk gegaan, de volgende marathon die ik ga lopen zal die van KOLN zijn en wel op 11 september. Ja op 11 september, was dat niet die datum datte er 2 vliegen met gebouwen enzo??? Juist maar daarom kan je 3 jaar na dato nog wel om lopen toch??? Maar goed KOLN is het geworden, ik zal het effe goed laten donderen. Maar goed dat was een mededeling van huishoudelijke aard, nu weer naar de orde van de dag.

Zondag naar de marathon gekeken van Rotterdam, ik hoefde niet in actie te komen want ik was twee weken geleden al geweest. Ik zag weer veel collegas zwoegen door het koude Rotterdam, opgewarmd door de aanmoedigingen van het publiek, Op de coolsingel werden ze weer als vanouds naar de finisch toe geschreeuwd!
Een persoontje vond ik opvallend, en dat was Lornah Kiplagat. Ze kwam als eerste vrouw binnen. Dat is op zich niet zo uniek want sinds ze Nederlandse is geworden is met een hele grote voorsprong gewoon de snelste vrouw in Nederland. Blij was ze zeker met haar prestatie, want ze bleef zwaaien naar het publiek, maar nog blijer is ze om het feit dat ze een Nederlandse is. Om het aan heel Rotterdam duidelijk te maken dat ze niet meer een van die snelle Afrikanen is maar een rasechte Nederlandse. Daarom ging ze getooid met oranje vlechten, oranje horloge en oranje schoenen. Nederlandse kan haast niet, dit is pas integratie, vraag me wel af of ze zo er bij gaat lopen met een of andere koningedagloop in het land.

Het was mooi deze dag, weer es lekker gelopen. en vele zweefmomenten gehad. Hardlopers krijgen namelijk (als ze goed lopen) een zweefmoment. Dat is het moment dat beide voeten los van de grond zijn. Het zweefmoment. Het ultieme zweefmoment duurt maar een seconde ofzo maar als je daar gewaar van bent is het heerlijk!. Vooral wanneer je lekker in je vel zit is zon zweefmoment voelbaar. Niet alleen hardlopers hebben een zweefmoment maar ook bijvoorbeeld managers van essent enzo, volgens mij zitten die al veel langer in een soort zweefmoment, al vanaf de dag dat ze zagen hoeveel money er weer op hun rekening gestort was. Daar ga je pas van zweven. Wat voor gevoel moet z on iemand hebben wanneer hij bevoorbeeld zn bankrek doorgeeeft om het te laten storten. Heb je dan ook een zweefmoment of juist een ander gevoel. Het gevoel van diepe schaamte, van tevoren al met vrouw te hebben overlegd dat ze het tegen niemand zeggen en vooral niet tegen de buren, want buurman is weer een manager van........
Niets zeggen onder het nom van we willen ons niet schamen, straks komt het op SBS en dan hebben we pas problemen in de buurt.
Nee ik den dat ze pas zijn uitgezweefd als de bankrek leeg is, en dan vallen ze als baksteen heeeel hard.

AUW dat doet zeer..........................

rogier

Geen opmerkingen: