zaterdag 30 juli 2005

29 juli 2005 Verjaardagsmoeiheid

Die heb ik gelukkig niet voor alle duidelijkheid, ik ben net jarig geweest en dat was natuurlijk wel weer effe leuk. Dit keer gaat het over mijn oma. Oma is 92 of 93, daar verschillen de meningen nog wel es over maar goed ik hou het op 92,5 dan is het altijd goed toch?? Maar goed oma wil niet meer naar verjaardagen, om het geld hoef ze het niet te doen want ze heeft genoeg, maar gewoon geen zin meer, altijd last van onbetekende dingen enzo. Tja hoort er bij als je 92,5 jaar bent toch? Ik heb er vrede mee, de een takelt lichamelijk af en de andere geestelijk, nou als ik zo oud ben dan geef mij dat eerste maar dan, hardlopen zal ik toch niet meer op mijn 92,5 ste doen??? Wie weet loopt er een dove blinde ouwe zeurpiet de halve van Groningen, en zit dan nog es te zeuren over zijn eindtijd alvorens met zijn ouwe strijdmakkers van de inmiddels verboden chatnrun een cafe in te duiken!

Maar goed we waren gebleven bij oma, die niet meer naar verjaardagen wil, ik vind het heel begraipelijk. want stel je voor je bent 93 jaar, je hebt 5 zonen op de wereld gezet, die zonen hebben 5 vrouwen, en samen hebben die 10 kleinkinderen, en er is tot zover bekend 1 achterkleinkind. Dat maakt dat ze per jaar 21 verjaardagen heeft van naaste familieleden, en dan praatik nog niet eens over de kaartdames, andere soortig familieaanhang, buurvrouwen en zusters van weet ik veel. Die laat ik dus effe buiten beschouwing.
Je kan gerust spreken dat ze in haar hele leven, al meer dan 500 verjaardagen heeft moeten vieren. Hierbij moet je eigelijk buiten beschouwing laten de famlieleden die het nooit vieren omdat ze een verjaardag bv te duur vonden, geen tijd hadden of andere dingen aan het uitspoken zijn. Maar dan nog kom je al wel gauw op die 500 verjaardagen.
Daarvoor zal ze moeten worden onderscheiden worden, een soort lintje, want als je al die andere verjaardagen meerekent van zussen, moeder, vader, vrienden enzo dan zit je al snel op 1000 verjaardagen. Als je dan bekijkt dat je per verjaardag tot 2002 1o gulden per keer kwijt was en na 2002 10 euro durf verder geen voorspelling te doen over eventuele schatkist bij oma............

Maar goed dat boeit me ook geen ene biet, ik ontvang liever iets uit een warme hand dan een kouwe hand. Maar goed oma heeft verjaardagen afgeschaft, behalve .
Juist de hare, en ze wil een horloge want als je zo oud bent moet je bij de tijd blijven toch?????

2 augustus is de dag, Geen bloemen, Geen bezoek

Rogier

1 opmerking:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je oma's verjaardag! 1000 verjaardagen vind ik nog aan de lage kant!
En lopen op je 92ste? Tuurlijk!!!Weet je nog die oude chinees of japanner die onlangs een mooie tijd liep op ik meen de 100 meter?
Tegen die tijd loop jij mee met de OS voor die leeftijdsgroep (90+).
Ik weet niet of ik dat nog ga meemaken, maar het lijkt me een feestje!