maandag 6 november 2006

Alles voor niets geweest....

Eind vorige week hield heel Nederland zich bezig met een 100-tal paarden in het Fryse Marrum. Graag niet verwarren met het Groningse MARUM, al hoewel beide dorpen veel met elkaar gemeen hebben omdat er in beide geen ruk te doen is. Nou ja het Fryse Marrum heeft zich nu in de koker weten te plaatsen van de landelijke pers. Alhoewel tig persautos eerst verkeerd gereden waren, want tja het noorden is toch een beetje moeilijk te vinden. Terwijl er in Afrika weer allerlei hongernegers stierven omdat ze gewoon honger hadden hield Nederland zich bezig met het lot van ongeveer 100 paarden. Ongeveer zeg ik want de eigenaar was niet zo best met tellen en als je een stel paarden bij elkaar zet in een oersaai frys dorpje heb je al snel veel meer paarden. Maar goed die beesten dreigden te verzuipen. Het leger was er voor uitgerukt om met allerlei groot materieel die beesten te redden. Maar nee, de beesten bleven staan waar ze stonden en dat diep met de poten in het water. Rond de 20 paarden verzopen, wat weer tot hysterische taferelen leidde in menig met paardenposters behangen kinderkamertje.

Nadat er van alles geprobeerd was, tig manuren er aan gespendeerd was kwam men opeens met het idee om ze met een aantal lokpaarden er weg te krijgen. Dat lukte natuurlijk, zodat het precies op een happy end leek van een of andere goedkope rtl4 vrouwenfilm op de woensdagavond. De beelden werden echte tranentrekkers voor huisvrouwen en ander paardenspulliefhebbers.De eigenaar kan gaan onderduiken, want er lopen nog zat Folkertjes v/d G. rond. De partij voor de dieren is hiermee de grote winnaar, want zij zullen mede door dit gevalletje opeens als grote winnaar uit de bus komen. Dus het gevecht om de meeste stemmen tussen Cda en Pvda wordt dan het bekende verhaal van dat de derde er met het been er vandoor gaat. Kortom hele show, en wij zijn mooi weer een paar dagen bezig gehouden. Wat schieten de paarden ermee op??? Helemaal niets!!!! want nu blijkt dat het meerendeel van de paarden gefokt zijn voor de slacht. Ik hoop dat ze weten wat hun te wachten staat, en dat ze zich gaan organiseren nadat ze in een knusse warme stal de herhaling van '' Chicken run '' hebben zitten kijken. Als dat zo is heb ik nog maar een ding te zeggen; RUN RUN RUN RUN RUN !!!!!!!!!!!!! (want vliegen doen paarden niet)

Wanneer het onverhoopt niet lukt met de '' great escape '' kom ik ze vroeg of laat wel weer tegen tussen mijn brood............

Geen opmerkingen: