dinsdag 1 november 2005

1 november 2005 PRDV

Vandaag presenteerde Peter R de Vries lands bekenste (misdaad)verslaggever zijn eigen politiek parij. Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang, tja het is een hele mondvol maar ja bekt tenminste beter dan LPF. De Vries wilde zijn 55 hervormingsstellingen op een deur van het Tweede Kamergebouw hameren, maar dat mocht niet. De Vries zei niet te pretenderen dat zijn stellingen ,,dezelfde historische impact'' zullen hebben als de 95 stellingen die kerkhervormer Maarten Luther precies 488 jaar geleden, op 31 oktober 1517, aan de deur van de slotkapel in het Duitse Wittenberg spijkerde. Hij zei wel te hopen dat zijn actie op zijn minst een voetnoot in de geschiedenis zal blijken te zijn. Dus op geschiedenis zal Peter wel een ruime voldoende gehaald hebben.

Programmapunten zijn bv:
- Invoering van sociale dienstplicht
- ontwikkelingshulp van 0.8 procent naar 1 procent
- gekozen minster president
- gemeentelijke belastingen bevriezen
- afschaffen eerste kamer
- verhogen van kiesdrempel
- openbaar vervoer gratis
- kwartje van kok teruggeven aan burgers

Dus genoeg werk voor Peter R de Vries maar zitten we te wachten op weer een nieuwe partij? het lijkt er op dat ze ineens als paddostoelen de grond uitschieten. Wilders hoopt op zoveel, Lpf knokt voor lijfsbehoud en Hiris Ali zal ook nog wel eentje oprichten. Nu was het Peter r de Vries zn beurt. Op zich heeft hij aardige punten in zijn programma staan, welswaar gaan vernieuwende dingen, want veel punten hebben de verschillende partijen wel. Met de PRDV is er nu een partij die verschillende punten bij elkaar heeft gebracht in een partij. Daardoor is het voor een eventuele kiezer wat moeilijk om uit te maken of de partij nu rechts, midden of links is.
Wel opvallend is dat hij populaire (of inpopulaire) punten aanhaalt. Daarbij geeft hij niet aan in hoeverre hij bepaalde dingen wilt bekostigen. Natuurlijk heeft hij hier nog voor de tijd om met een uitgewerkt plan te komen. Ik hoop dan ook dat hij er serieus werk van gaat maken en niet op een of andere populistische toer is, want zeg nu zelf schreeuwen kunnen we allemaal.


Hij is niet links of rechts ben benieuwd of hij in Den Haag terecht komt.

Geen opmerkingen: