donderdag 17 november 2005

16 november 2005 Kolonisten

Sinds tijden mag ik graag Kolonisten, en nee het heeft niets te maken met Isreal of de joden of palastijnen. Dit is een spel, een leuk spel. Er is een bordspel van maar er is ook een computerversie van. Het bordspel is natuurlijk veel leuker omdat de meeste mensen waar je mee speelt zo onberekenbaar als de pest zijn en vooral na wat drank. Ik speel het wel regelmatig met mijn zus en dr vriend. Maar omdat ik niet altijd wil verliezen oefen ik ook gewoon thuis op de pc. Zonder geluid dat wel, want die stemmetjes van je pc tegenspelers zijn zo vet irritant zo erg zelfs dat je zin hebt om die gassies uit de pc te trekken en in elkaar te meppen. Gelukkig kan het niet omdat ze zo onecht als de pest zijn. Ik moet zeggen dat zulke spelletjes voor mn ego en zelfvertrouwen erg goed is, want ik win namelijk vaak, dat in tegenstelling tot het bordspel maar ja laten we het daar maar niet over hebben.



Als men er iets van begrijpt is het leuk, erg leuk zelfs, je kan je tegenspelers goed in de zeik zetten en verder is het handelen geblazen. Laatst heb ik van mijn zus en dr vriend gewonnen en dat is nog maar 3 keer eerder gebeurt. Sinds die laatste keer is er nog niet weer van gekomen. Waar gaat dit over zullen julie wel afvragen, nou het is heel simpel je hebt klei, baksteen, wol en hout. Die krijgt je als je met de dobbelsteen gooit enzo en als jij negen gooit en de negen staat net op jou gebied van klei krijg je klei. Heel simpel maar ja laat dan wel effe die extra info over overwiningspunten en struikrovers enzo weg want dan snap je er niets meer van. Kortom een leuke bezigheid voor een werkloze hardloper die het effe rustig aan doet en voorbereidt op K day in de huppeldepupstraat waarmn zus woont, zodat ze niets vermoedend weggevaagd worden door een superieure broer die zn huiswerk heeft gedaan. Het spel bestaat uit 37 stevige velden, 95 grondstoffen-kaartjes, 25 ontwikkelingskaarten, 18 getallenfiches en 2 dobbelstenen, voor elke speler 15 houten straten, 5 houten dorpjes en 4 houten steden, Ja ik weet het zo uit mn hoofd erg he.......

Tja tis gewoon een leuk spel, ben je echt benieuwd kijk dan op www.kolonisten.nl

Rogier

5 opmerkingen:

Anoniem zei

kom maar op! groetjes je lieve zusje

Rogiers wartaal zei

jij kan niet genoeg schapen en hout bij elkaar krijgen om te winnen!!!!!

and the winner is.............

Anoniem zei

ik heb 2 schapen voor een graan oke????? haha

Anoniem zei

heb je ook al de uitgebreide versies uitgeprobeerd (bijv. Steden en Ridders (daar heb je bv een kaartje bij waar je de getallenfishes mag omwisselen!!!)?
Errug verslavend en dus, hoe kan het ook anders... errug leuk!

Rogiers wartaal zei

Mijn zus en dr vriend zijn verslaafd heeel errug !!!