woensdag 30 november 2005

30 november 2005 Kriebels

Het kriebelt bij Ayaan Hirsi Ali, het kriebelt erg, heeel erg. Het kriebelt in haar hoofd, die hoofd zit vol met vragen, meningen en belevenissen. Soms wordt ze gek van die kriebels, eerst mocht ze niet zeggen wat ze dacht in haar geboorteland. Nu mag ze haar eigen mening uitdragen, maar zonder op gevoelige dikke tenen te trappen. Tja dat is een soort van vrijheid. Ze heeft pech dat ze een verkeerde partij heeft uitgekozen om haar mening te verkondigen. De V in de naam van die partij heeft ze een beetje te letterlijk opgevat, maar ja dat is ook niet zo gek want in haar geboorteland bestaat die V eigelijk niet. Nu moet ze opboksen tegen de gevestigde orde binnen die partij, dikgevreten mannekes die achter de schermen de touwtjes nog stevig in handen hebben. Die mannekes pikken het niet dat een Ayaan iets zegt, ze hadden dr meer een rol toebedeeld ale een poppeke waar ze mee konden pronken om te laten zien dat zwart zijn ook bij hun partij niet zon groot probleem is. Discussie voeren is bij hun alleen mogelijk als alle neuzen dezelfde kant opstaan. Hirsi Ali lijkt daarin het lelijk eendje die weigert om in de rij achter een ouwe zwaan te gaan lopen.

Maar ja wat te doen als je Hirsi Ali binnen heb gehaald, die vol zit met meningen en om haar kriebels onder controle te krijgen haar mening verkondigd? Laat je haar of tik je dr telkens op de vingers. Voor haar is het ook niet prettig, want als je niets met je kriebels kan of mag doen zit je denk ik op een verkeerde plek. Misschien moet ze uit de politiek, filmmaakster worden submission 1,2,3,4,5,6,7 en evenzoveel Fatwas van extremisten. Anders is schrijfster misschien iets, want op de zoontjesfabriek kan je oo nog heel wat vervolgen op schrijven. Of ze kan gewoon thuis gaan zitten kinderen baren en tussen door wat hardlopen, maar dat is geen oplossing haar kriebels moet ze toch ergens kwijt? Persoonlijk zie ik voor haar geen grote rol meer weggelegd binnen die partij. Ze heeft op bepaalde grote tenen gestaan wat ze nooooooit had mogen doen. Bij de volgende verkiezingen staat ze vast ergens tussen plek 25-30 en dan is ze duidelijk de zwakste schakel totziens! en die man met de grote tenen heeft dan duidelijk zijn fatwa over haar uitgesproken en kwam nooit meer van zijn vuile grijns af.....

Partijhoppen (er zijn nog zat over) dat zal wel iets voor haar zijn..................................

Rogier

5 opmerkingen:

Anoniem zei

misschien terug naar waar ze vandaan kwam, in NL dan...

Rogiers wartaal zei

oke, dacht al Norg op de extreme toer :) haha

Nee maar denk toch wel dat een partij in het linkerrijtje beter bij haar zal passen. Het lijkt wel apart van links naar rechts en weer terug overstappen. Maar de overgrote deel van de mensen die in de politiek zitten zitten er voor hun zelf. Mischien is de GPV enzo een uitzondering......

Anoniem zei

@denk toch wel dat een partij in het linkerrijtje beter bij haar zal passen
... die indruk krijg ik ook ... GPV? Dat denken die mensen zelf waarschijnlijk wel... maar denken is iets anders dan zijn.
Op zich heb ik er geen moeite mee dat mensen ergens zitten voor zichzelf. Dat kan geen kwaad, zolang ze daarnaast ook een ruim blikveld houden en voor de belangen van de in dit geval burger zorgen.

Rogiers wartaal zei

Dat met GPV was als een joke. Ik heb haar overgang naar de VVD ook nooit echt goed begrepen. Ze zal wel haar redenen voor gehad hebben. Ik zie haar daar nog wel weer heen gaan ( als pvda goed blijft boeren)
Ze houdt zich ook wel met andere onderwerpen bezig, maar juist met uitspraken over de Islam, extremisten enzo komt ze alleen mee in het nieuws. Zo komt er een beeld dat ze met totale frustratie de moslimwereld wil aanpakken, tenminste het onrecht.

Anoniem zei

Tja sommigen zijn echt verdwaald....