dinsdag 9 mei 2006

Het oranjegevoel

Nog maar net bekomen van de successen van Fc Groningen wordt er op 9 juni alweer afgetrapt voor het WK in Duitsland. Marco heeft zn manschappen al bij elkaar gehaald en volgende week wordt de definitieve selectie bekekend gemaakt. Duitsland speelt op 9 juni de openingswedstrijd tegen Costa Rica. Natuurlijk zijn we met zn allen voor Costa Rica, want wij gunnen natuurlijk de Duitsers niets, zelfs geen overwining tegen een land wat per ongeluk mee doet aan het WK. Met dit WK worden weer oude wonden opgereten. Natuurlijk zijn we 1974 nog niet vergeten, mijn moeder zeker niet want toen ikwam ik met veel geweld op de wereld. De sfeer was toen afschuwelijk, net zo opgefokt als toen vier jaar later toen oranje in het toen nog foute Argentine de finale verloor. Gelukkig heb ik er niets van mee gekregen, en heb zelfs in de vriendenkring Duitsers zitten en die ook al rijden ze ook zulke oude fietsen hebben dan ook helemaal niets te maken gehad met de oorlog of 1974.

Zelf heb ik ook al de nodige voorbereidingen getroffen, een oranje shirt is al gehaald en de de afspraken zijn afgestemd op de wedstrijden die komen gaan. Tja daar moet je deze tijd wel echt op verdacht zijn hoor, want voetbalhaters zullen vanaf 9 juni bij iedereen aankloppen die ze maar kennen om geen voetbal hoeven te kijken. Je zal dan maar net met zn figuur op de bank zitten. Dat zal mij niet gebeuren! als er iemand belt ofzo heb ik het WK-schema bij de hand. Dan zal waarschijnelijk blijken dat ik van 9 juni tot 9 juli erg druk ben, zo druk dat alle avonden bezet zijn, tja net een goedlopend restaurant. Maar het is allemaal erg betrekkelijk het leven gaat er gewoon om door, dus dat houdt in dat ik tijdens het WK ook gewoon hardloop, gewoon eet en gewoon elke zondag naar mn ouders ga.

Voor de jongens van de FC geldt dit zeker want die maken niets van het WK mee want zij zijn voor hun europees avontuur vanmorgen al vertrokken naar Madrid..........

Geen opmerkingen: