dinsdag 23 mei 2006

Lijntje trekken

" Hier trekken we de lijn '', dat is de naam van de actiegroep die zich fel verzet tegen het voornemen van het kabinet de Zuiderzeelijn in het geheel te schrappen.

Vandaag wordt er actie gevoerd in Den Haag. Actie vanwege het niet door gaan van de Zuiderzeelijn. Actie voor dat het beloofde (2,7 miljard) er toch komt. Actie tegen dit schijnheilige regering. Daarvoor komen de Noorderlingen in actie, morgen laten zeker 1500 betogers hun stem horen. Die spoorlijn (en het geld) is gewoon nodig om van Noord-Nederland een sterkere economische regio te maken. Er werd al jaren gepraat en gedaan over een definitieve besluit. Die werd opeens genomen, en de Zuiderzeelijn met haar varianten werden geschrapt omdat het te duur zal zijn. Als het noorden zelf wil dat er een spoorlijn komt moeten ze die maar zelf betalen wordt er gezegd. Dat klinkt logisch, maar dat is het zeker niet. In de randstad worden veel dure projecten (wegen/spoor) betaald door de overheid terwijl de provincies aldaar niets aan bij hoeven te dragen. Dat geld komt mede van de aardgasopbrengsten, wat in het Noorden de grond zit. Volgende week vindt er een debat plaats over de kwestie, zal eerst vandaag gebeuren maar ze schijten al een paar dagen dun vanwege de demonstratie vandaag.. De actie voerders hopen zo de kamerleden op andere gedachten te brengen. Ik zal mee gegaan zijn als we gewoon op de trekker er naar toe waren gegaan, want zo hoort het vindt ik.

Zelf denk ik dat het geen nut heeft, deze regering blijft toch bij haar standpunt, en het Noorden is het ondergewaardeerd stiefkindje. De gemeente Almere (waar de Zuiderzeelijn langs zal komen) gooide vandaag olie op het vuur door te eisen dat zij recht op het meeste geld hebben omdat zij ook het meest groeien en daarom ook het meest moeten krijgen. Het meest is in dit geval 2 miljard!!! Dus de andere 3 provincies mogen dan als een soort fooi die 0.7 miljard gaan verdelen. Het is überhaupt nog niet eens gezegd of het geld ooit wel vrijkomt, want Peijs is al weer druk bezig om er allerlei projecties in de randstad mee te financieren. Het is van de gemeente Almere een sterk staaltje van hebzucht en arrogantie, daarom moeten ze juist het minst krijgen. Ik stel dan ook voor dat de actievoerders die vandaag met 100 nog wat bussen naar Den Haag gaan een plaspauze in Almere houden. Dan kunnen zij mooi iets voor de natuur doen, namelijk Almere terug geven aan het IJsselmeer (vroeger Zuiderzee). Zo hebben de echte Noorderlingen dat geld te verdelen.

Jongens zet Den Haag maar mooi effe op de kop!!!!!!!

Zie voor meer informatie op: www.hiertrekkenwedelijn.nl

Geen opmerkingen: