zondag 4 juni 2006

Hard hout

Hardhout komt uit de tropen, maar daar wil ik het niet over hebben vandaag. Steeds vaker weten jongeren met autos bomen te vinden of de bomen hun. Gisteravond vond er een drama plaats in Zuidbroek in de provincie Groningen. Daar botste waarschijnelijk met een zeer hoge snelheid een auto tegen 2 bomen. Het gevolg hiervan was dat 3 jonge meiden van 13 het leven lieten. Twee anderen waaronder de 19-jarige bestuurder van de auto overleefde het ongeluk maar is zwaargewond in het ziekenhuis terecht gekomen. Het is misschien gek om te stellen dat het misschien voor hem ook beter zal zijn geweest dat hij de klap niet overleefd had. Niet omdat ik vindt dat hij het verdiende, maar meer omdat je geen leven meer hebt na zn ongeluk. Hoe kan jezelf nog aankijken in de spiegel smorgens met de gedachten wat je veroorzaakt hebt? Natuurlijk heeft hij het niet express gedaan, het is meer in een soort van stoerigheid, onvoorzichtigheid of gemakzucht gebeurt. Maar goed verdere onderzoek zal hopelijk de ware toedracht onthullen, natuurlijk hebben daar de nabestaanden bar weinig aan. Binnen 2 weken is dit het derde ongeluk waarbij jongeren omkomen in het verkeer, en dat vaak tegen een boom.

Jongeren denken dat ze als beste kunnen autorijden, ze irriteren andere weggebruikers en die weggebruikers hun. Mensen die zich aan de maximum snelheid houden zijn in hun ogen al snel zondagrijders. Wat is het toch stoer om lekker te scheuren in je wagen die je net gekocht hebt nadat het rijbewijs gehaald is. Zet er allemaal mooie extras erop en een eigen discotheek erin en je kan gezien worden. Misschien raken ze overmoedigd door al het moois, of misschien zijn het de games wel wat hun er toe brengt om zo onverzichtig in het verkeer te zijn. Voor dit ongeluk zijn er talloze bijna wel ongelukken geweest. Niet alleen bij deze bestuurder maar bij vele andere jongeren die net hun rijbewijs hebben. Is de leeftijd van 18 jaar wel een geschikte leeftijd om een rijbewijs te mogen halen? Het is natuurlijk niet zo dat alle dodelijke ongelukken door jongeren veroorzaakt worden, want Spookrijden met dodelijk afloop wordt vaak veroorzaakt door ouderen. Misschien is een snelheidsbegrenzer wel een goed idee. Maar ja dat is niet meer zo stoer natuurlijk. De jongeren kunnen dan beter een stel hardloopschoenen aanschaffen, dan kunnen ze zo oerend hard mogelijk gaan als ze zelf willen en kunnen....................

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig zijn niet alle jongeren zo ingesteld van geest als jij beschrijft. Ikzelf ben 20, heb nog geen rijbewijs en kan me niet voorstellen dat ik ooit dronken achter een stuur kruip of überhaupt expres te hard zal rijden. Mja, ik zal wel veel te braaf zijn voor de huidige maatstaven van leeftijdsgenoten.

Anoniem zei

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

Anoniem zei

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»