woensdag 28 juni 2006

Kutten met een Caravan

De tijd is weer aangebroken voor veel mensen om hun caravan bij de boer weg te halen. In veel wijken komen er steeds meer van die kutcaravans te staan. Nee er is geen kermis in de buurt. Gelukkig heb ik er geen last van want ik woon in een buurt waar ten eerste geen plek is voor een caravan en ten tweede de mensen die hier wonen kunnen geen caravan betalen en/of ze zouden er niet eens over denken om vrijwillig je vakantie door te laten verzieken. Vroeger vond ik een caravan wel leuk, maar ja dat was de caravan van Bassie en Adriaan. Je weet wel die rood/geel geverfde caravan waar ze allerlei avonturen mee gingen beleven. De meesten mensen die met een caravan op vakantie gaan beleven niets. Elke jaar na elke vakantie wordt de volgende vakantie alweer vast gelegd. Dus als je weer aan het werk gaat weet je dat je nog een jaar moet wachten voor je weer met je caravan op weg mag. Je hebt er al weken ergernis van, want als je hem bij de boer weghaalt, moet die eerst schoon. De stront moet van de buitenkant geschraapt worden en de banden moeten opgepompt worden. Dan heb ik het nog niet eens over de binnenkant van een caravan. Voor die muffe lucht verdwenen is ben je echt wel weken verder. Dan mag je alles wat mee moet in gaan pakken, waar je vervolgens ook dagen zoniet weken mee bezig bent.Veel te veel dingen die je mee wilt in een veel te kleine caravan. De meeste van die caravaners nemen hun eigen vreten mee, want het eten daar is vreemd en duur. Dus als je 4 week weg gaat, heb je zeker toch wel 20 kilo aardappels nodig. Die dingen kan je niet zo effe in de caravan zetten, want als je ze links zet en je gooit er ook nog wat zakjes dark roast voor de senseo erbij heb je grote kans dat je op de A28 met caravan en al in de sloot ligt..Dus meten en berekenen je moet het maar leuk vinden.

Ben je daar eindelijk mee klaar, en je hebt de hond naar het bos gebracht moet je nog met dat ding helemaal naar een of andere camping in Zuid-Frankrijk. Dus 2 dagen stressen, 2 dagen schelden op elkaar, 2 dagen dreigen met scheiding of beter nog het verkopen van de caravan. 2 dagen ook in de file staan, 2 dagen lang trucks voorbij proberen te komen die net effe iets harder dan jou gaan. 2 dagen overleven op de Franse snelwegen dat is een gewone auto al moeilijk en laat staan met een caravan er achter. Overvolle wegrestaurants waar je makkelijk een ziekte oploopt of je vrouw aan een ander kwijt raakt. Eindelijk aangekomen op die geweldige camping weet je eigelijk al wel dat je 2 week later de zelfde lijdensweg weer terug moet. ben je uren bezig om de caravan goed te krijgen, gescheld en talloze verwensingen tot gevolg. Eindelijk ben je klaar, dan wil je eens heerlijk gaan douchen, dan mag je eerst in de rij staan met tig andere mannen, want tja ook op campings worden mannen en vrouwen/kinderen gescheiden. Dan ben jij aan de beurt, het afvoergootje is verstopt door haren en ander ondefinieerbaar menselijk afval. Je wilt gaan zeiken of schijten, maar dat lukt je niet omdat de voorgangers niet zo netjes zijn geweest en precies kan zien dat het stokbrood niet echt stoppend werkt. De seks (als je die hebt) is ook niet zoals die thuis is, want met een beetje neuken (op Zn Frans) en friemelen beweegt die geweldige caravan. Als je dan op een heling staat ben je zo letterlijk aan de rol. Ik wil het dan nog niet eens hebben over die smerig hitte waar je in ligt te stinken, want je s nachts moet alles potdicht, want anders ben je de volgende dag echt alles kwijt zelfs je H&M boxtershorts want die oostblokkers on tour jatten echt alles.. Aangifte doen gaat moeilijk want de gemiddelde Franse politieagent spreekt alleen Frans en de gemiddelde campinggast alleen Nederlands. Maar gelukkig heb je eigen eten mee, zodat je lekker om 6 uur gewoon Hollands kan gaan eten. Dan zeg je tegen elkaar Gezellig he deze camping, volgend jaar weer!

En dat jaar in, jaar uit............

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch weergegeven hoor, als dat inderdaad vakantie moet zijn geef mijn portie dan maar aan Fikkie. Maar goed ieder zijn idee he van vakantie vieren, maar goed ook anders komen ze allemaal naar ons plekje, en dat willen we toch. echt niet.

Anoniem zei

Tjonge tjonge,lekker positief zeg! Kuis je taal en ga eens normaal op vakantie...