vrijdag 2 juni 2006

Oranje boven!!!!!

Vandaag werd ik wakker met een heuse kater. Niet zomaar want eigelijk kan je stellen dat ik een oranjekater heb. Feest was het gister zeker, eerst de jonkies in Portugal wat de finale haalde door Frankrijk te verslaan met 3-2 en later deden onze jongens die naar Duitsland gaan het nog effe dunnetjes over door Mexico te verslaan met 2-1. Al dit oranje was alleen al voetballend goed voor 4, 5 uur. Dan heb ik het natuurlijk nog niet eens over al dat voorspel en nagebabbeld van de ‘’ deskundigen ‘’ Onze grote vriend Van Gaal was er natuurlijk ook, schijnbaar is het geen vetpot bij AZ, want anders ga je niet zo druk doen op tv. Bij Mediamarkt doet Van Gaal het waarschijnlijk gratis. Beetje meer antireclame kan toch geen kwaad denken ze daar vast bij Mediamarkt, want tja fout blijft fout ook al is het 61 jaar geleden. Ik wordt daar zo moe van al dat gekletst over hoe de bal anders geschoten had moeten worden en blabla. Maar goed het was dus groot feest, heb er een paar op genomen toen de jonkies in de finale kwamen, en daarna nog meer toen de groten ook nog eens hun plicht deden. Opeens hoorde ik auto’s die toeterend door de straat gingen, en ik er achter aan. Snel mijn oranje outfit aangetrokken welke al gewassen en gestreken klaar lag voor vrijdag 9 juni. Ik rennend achter de stoet met auto’s aan. Kwam ik er na zon 2 km achter dat het een stel Turken waren die met toerende auto’s een besnijdenis van een of ander zoontje aan het vieren waren. Tja een soort warming-up zal je het kunnen noemen toch?

Maar goed de oranjegekte neemt met de dag toe. Buurten worden steeds meer oranje en tegenwoordig is alles in de winkel oranje.Nou ja vroeger was ook alles oranje, maar dat om een hele andere redenen. Denk dat mn ouders het gewoon leuk vonden en het was van die tijd. Ik zal eens opnoemen wat ik al in het oranje heb gezien:
Bekertjes, taxi’s, shirts, vlaggen, slingers, lingerie, condooms, paraplus, vrachtwagens, vuilniswagens, senseocreamer, boxtershorts, tandpasta, fietsen, huizen, koelkasten, bestek, allerleikledingstukken, oranjebier, oranjebitter, brillen, leeuwenpakken, telefoons, sokken, schoenen, en heel veel meer rommel.Dan hebben we het nog niet eens over al die reclamespotjes op tv en radio. Straks krijg ik nog bericht van de uitvaartman dat wanneer ik dood zal gaan tijdens het WK een oranje kist krijg, met op de deksel ‘’ Deze kant boven ‘’ en ‘’ eerder dan Oranje boven ‘’ Want dat gebeurt er zeker als ik dood ga en Oranje de finale wint dan hebben we er zeker 11 goden bij……………

Wie nog wat leuks weet in het oranje mag het zeggen………….

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anoniem zei

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»