zaterdag 17 juni 2006

Uitgeknort

Ik heb medelijden, medelijden met Knorretje en medelijden met de Turkse kinderen die Knorretje nooit meer weer te zien krijgen. Nee Knorretje is niet afgevoerd naar het slachthuis en is ook niet gestikt in de modder waarin het aan het spelen was. Nee de waarheid is nog veel triester, de waarheid is heel simpel maar des te schokkender. Het land wat zo graag bij de EU en andere grote jongens wil horen heeft of beter gezegd de Turkse staatsomroep TRT heeft de tekenfilmserie Winnie de Poeh uit de programmaplanning geschrapt. Dus de Turkse kinderen kunnen nooit naar Winnie meer kijken want Knorretje het varkentje komt te vaak en te lang in beeld. Zoals we allemaal weten is Turkije een Islamitisch land, en volgens de islam is een varken een onrein dier. Dus Knorretje ook, het varkentje wat zich elke ochtend (in de tekenfilm) zich wast voor dat die met Winnie de Pooh gaat spelen. Het leukste komt nog de omroep zat natuurlijk met zijn handen in het haar, dus probeerden ze eerste knorretje uit de tekenfilm te besnijden oeps te snijden. Waar ze anders zo goed in zijn lukte dit keer niet, want knorretje kwam te vaak in beeld om weg te besnijden euh snijden. Dus gooiden ze de hele tekenfilm maar de prullenbak in.

Het is natuurlijk belachelijk voor woorden, Knorretje het schoonste varkentje wat er te vinden was in Turkije. Het voorbeeld voor veel kinderen is niet meer. Tenminste niet in Turkije. Knorretje is helemaal niet onrein, wast zich elke dag en trekt elke dag schone kleertjes aan voor hij gaat stappen buiten. Knorretje speelt ook niet met zijn geslachtsdeel ofzo dus eigelijk is de redenering dat Knorretje een onrein beessie is helemaal uit de lucht gegrepen. Zouden zulke programmamakers echt niets anders te doen hebben om zich druk te maken over een tekenfilmfiguurtje? Dit is net zo dom wanneer de organisatie van een dorpsfeest ergens in Drenthe een luchtballonvaart aflast omdat ze bang zijn dat de mensen meer naar boven kijken dan naar de optocht. Ja het is echt gebeurd ergens in de vorige eeuw en zoiets gebeurt alleen in Drenthe. Maar ja ze moeten toch wat in Turkije, het oorlogje tussen de PPK en Turkije verveelt na al die jaren. Dus hebben ze alle tijd genomen om gehakt van Knorretje te maken. Gehakt wat niemand zal eten daar, en het zal zeker geen onreine gehakt zijn geweest want Knorretje waste zich elke dag. Misschien doen ze het wel om de kinderen dom te houden, want als ze opgroeien met Knorretje het reine varkentje en ze lezen (verplicht) de Koran snappen ze er ook geen ene reet meer van. De leerkracht of de Iman of zelfs de ouders zullen dan met de bek vol tanden staan als hun kind roept: En Knorretje dan??? Daarom hebben ze knorretje opgeofferd, met de kinderen als grootste slachtoffer. Ik hoop ook dat dit voor de EU aanleiding is om Turkije nooit en noooit toe te laten tot de EU.




Verdomme toch waarom Knorretje………..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vote for knorretje!

Mijn arme en lieve knorretje hier ben je welkom!

Anoniem zei

Het is bovendien wreed dat geen dispensatie wordt verleend in verband met voorbeeldig gedrag. Hij wast zich IEDERE dag!!
Hieruit blijkt maar weer eens hoe onverzoenlijk politieke en religieuze instellingen kunnen zijn. Rabiaat rechtlijnig. Bah! Leve Knorretje, Winnie, Isidoor, Janneman Robinson en alle andere vriendjes.