dinsdag 4 april 2006

Jatten met korting

Vandaag hoorde ik weer wat leuks, nee het is helemaal niet leuk eigelijk het is eerder gezegd stom echt stom en echt weer wat voor Nederland of in dit geval de Hema. Iedereen kent de hema dus daar hoef ik niet over uit te wijden wat voor geweldig aanbod ze in de winkel hebben liggen, het ruikt er ook altijd zo typisch hema, maar ja ieder zn geur natuurlijk. Wat ik nu ga vertellen is echt waar! De hema heeft deze week de prijzen van de meeste gejatte goederen de prijs met 25 procent verlaagd. Hema hoopt op deze manier te bereiken dat de dieven de goederen gaan kopen in plaats van te stelen. De meeste gejatte spullen bij de Hema zijn Vooral voedingssupplementen en oplaadbare batterijen, lipgloss, een ronde houder met 25 beschrijfbare cd's en rode en witte mini-led-fietslampjes vallen zijn de top vijf. Dus allemaal extreem dure artikelen als ze daar echt die 25 procent van afhalen krijgen de dieven nog geld toe ook. Maar Hema vindt dat het niet meer de moeite is om het te gaan jatten, ik dacht altijd nog dat jatten zo was dat je met iets er vandoor ging zonder iets te betalen, dus ja goedkoper kan niet toch?

Hema laat zien dat ze echt niet in deze tijd denken, zelfs misschien niet in deze eeuw, ik meende dat altijd al te ruiken. Ze denken zeker dat de omaatjes, de tieners en de gewone profs denken van laten we het nu maar kopen. Natuurlijk doen ze dat niet, ze blijven gewoon jatten, want het is kicke en gaaf. Nu wordt er misschien zelfs meer gejat omdat de waarde van het artikel lager is en dus bij een eventuele strafvervolging de gevolgen ook minder ernstig zullen zijn. Bijvoorbeeld een 16 jarige dame die jat zon lippeding, als ze gepakt wordt kan ze tenzij ze niet eerder in aanraking is geweest met de politie een alternatieve taakstraf krijgen. Bij het Haltbureau is de waarde van het gejatte artikel van belang bij het vaststellen van het aantal uren werkstraf wat ze moeten uitvoeren. Dus die 16 jarige krijgt al snel 25 procent minder straf, snel verdiend toch. In vijf grote Hemawinkels hebben ze de topvijf bij elkaar gezet met er om heen 5 cameras, welke mangementlullo heeft dat bedacht zeg, het is gewoon wachten op het eerste proces wegens uitlokking door Hema.

Denk dat ik morgen maar eens ga proberen zon Hema onderlaken te scoren, tja die dikkerds van de bewaking houden me toch niet bij. Maar ja iedereen doet ut bij HEMAAAAAAAA............

Rogier

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Stom actie zeg,hadden ze niets beters kunnen bedenken?

Anoniem zei

Winkeldiefstal zit de Hema wel dwars getuige ook het volgende filmpje!

http://www.6pack.tv/Media/logs/winkeldief.wmv

Groet Anne