vrijdag 17 maart 2006

Boos

Suriname is boos, en goed ook. Ze zijn boos vanwege de 100-procent controle van Surinaamse reizigers die op Schiphol aankomen. Deze controle houdt in dat de reiziger grondig wordt nagezocht in alle holtes van het lichaam of men er bolletjes drugs in verstopt. Dit gebeurt dus bij iedereen. Mannen en vrouwen en dus ook zwangere vrouwen. de Surinaamse minister A. Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme onderging de controle ook ondanks haar diplomatieke status. Foutje denk je dan maar, zullen ze maar doen bij min Bot ofzo, wel zijn er schriftelijk verontschuldigingen aangeboden voor 'onjuiste behandeling' door een beveiligingsbeambte op Schiphol. De excuses kwamen van het management van de grenscontrole van de luchthaven. De woede van de Surinamers werd nog eens opgestookt nadat bekend werd dat er een vrouw waarschijnelijk een miskraam heeft gekregen door die controle. Onderzoek van Justitie moet uitwijzen of dat ook werkelijk het geval is. Nu wist deze vrouw niet dat ze zwanger was, maar zelf vind ik dat zwangere vrouwen zeker niet op die manier gecontroleerd morgen worden. Waarom alleen de Surinamers? een vliegtuig voor Palastijnen, joden, Tjetjenen, friezen of amerikanen lijkt me een stuk gevaarlijker hoor.

Het is natuurlijk ook stigmatiserend om elke Surinamer zo te behandelen, want niet iedere suri is een bolletjeslikker net zo goed als niet iedere moslim een terrorist is. Lopen door een scan alleen lijkt me meer dan genoeg. Suriname overweegt een aanklacht in te dienen bij de hoogste instantie, welke dat is ben ik benieuwd naar, Oorlogstribunaal? Del ponte moet natuurlijk wel weer wat te doen krijgen. Ik heb er al eens eerder over geschreven, en toen vond (nu oo nog trouwens) ik dat ze bv haven van Rotterdam beter moesten bewaken. Nou schijnbaar lezen in Rotterdam ook mijn weblog want meteen onder het artikel over de boosheid van Suriname stond er een artikel dat 2 drugshonden van de politie 121 kilo harddrugs hebben gevonden. Helaas kwam het goedje uit Suriname en met oerhollandse verpakking


Rogier

1 opmerking:

Michel zei

Hé doe!

Leuk stukje, maar dat plaatje van Bolletje is errug leuk! Duurde even voor het kwartje viel, maar dan is het dubbel zo leuk..
Enne, gevolg van die 100 % controle is wèl dat er een stuk minder bolletjesslikkers is aangehouden. Ze verwerken het nu in kinderwagens :-)