zaterdag 4 maart 2006

Voetbal = Oorlog?

Nederland wordt verscheurd door de kwestie Kalou, de voor en tegenstanders die elkaar in de haren vliegen. Verdonk wordt bedolven onder vele brieven en emails om Kalou toch maar Nederlander te laten worden en dat voor het WK, die brieven en emails komen van tienermeisjes die nat in het broekje worden wanneer ze in Rotterdam Kalou toevallig tegenkomen bij de Kuip. Sommigen betuigen steun aan Verdonk om juist niet toe te geven, want stellen sommigen kampioen worden we toch wel Met of Zonder Kalou. Zelfs kamervragen en steunbetuigingen van Van Basten heeft tot nu toe nog niet mogen baten. Snap Kalou ook niet helemaal, voor je eigen Vaderland spelen (wat ook een goed team heeft) is toch het mooiste wat er is? Nee er spelen andere redenen, papiertje is binnen en meneer verkast naar Chelsea ofzo. Nederland achterlatend in een heuse burgeroorlog (de boeren waren voor , de Joden tegen) vanwege hem.

In Ivoorkust, geboorteland van Kalou zijn ze ook al flink met het WK bezig alleen wel een andere manier. De Ivooriaanse bond houdt een slag om de arm als het gaat om deelname aan het WK. Nee niet omdat ze willen dat Kalou perse met hun het wk meespeelt, ze hebben er immers ook al een Kalou rondlopen en twee zal maar te verwarrend zijn. Nee het gaat om vrede, Ivoorkust wordt al jaren geteisterd door geweld, velde doden zijn er gevallen bij gevechten tussen rebellen en regeringstroepen met onschuldige burgers veelal als slachtoffers. Voetbal zorgt schijnbaar voor rust, want wanneer het nationale elftal speelt houden de gevechten ook grotensdeels op, dus een soort vrede door voetbal, maar na bv een Afrikacup of een WK laaien de gevechten weer op. De voetbalbond vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met al het geweld, dus eisen ze nu vrede zo niet gaan ze niet naar het WK. Dat is nogal een dreigement in het voetbalgekke land, als bondsbestuurder moet je dan ook wel flinke kloten hebben wanneer je dat durft te zeggen. Gelijk hebben ze, eigelijk kunnen ze oo niets anders want een heel jaar door blijven voetballen is ook geen optie. Maar of ze er iets mee opschieten is nog maar zeer de vraag. Sao Tome Principe is zich rot geschrokken, want waneer Ivoorkust niet gaat moeten zij, ze hebben voor de zekerheid Kluivert, Bogarde, Reiziger en Menzo al gevraagd of ze bereid zijn zich te natrualiseren tot Sao Tomaan. Zo ver is het nog lang niet, hopelijk is het dan vrede in Ivoorkust.

Na Nederland staat Duitsland ook op zn kop, als het aan een aantal politici ligt komt er een parlementaire onderzoek ingesteld door een aantal politieke partijen, nee niet vanwege de vogelgriep of varkenspest en niet wegens de hoge werkeloosheid. Nee de trainer van het Duitse elftal Klinsmann moet zich verantwoorden voor de verloren oefeninterland tegen Italie (4-1) De partijen die het aankaarten zijn niet de minsten namelijk CDU en de SPD. Klinsmann moet zijn trainingsmethoden komen uitlegegn, klinkt wel erg eng hoor waar bemoeien die bierbuiken zich mee?. Als ik klinsmann was bedankte ik voor de eer en ging mooi Benin ofzo trainen. Het is geen verkiezingsstunt want de Duitse verkiezingen zijn alweer een tijdje achter de rug. Die hebben er zekers niets beters te doen, kunnen ze nog beter verstoppertje spelen in het Joods momument.

Vraag me nu plotseling een ding af, wat zal er gebeurd zijn met die Iraanse homofiele voetballer van fc Pieterburen, welke Verdonk vorige week op het vliegtuig gezet heeft?????
Ik denk dat we daar nooooit meer iets van weer horen, kijk dat is nou stank voor dank.

Rogier

1 opmerking:

Anoniem zei

Voetbal... Praat me er niet van!
NIet alleen de manier waarop de politici ermee omgaan... Wie is Verdonk om extra regels te stellen terwijl die voor topsporters duidelijk zijn gesteld?
Maar ook het vele geld dat er is gemoeid. Zoveel miljoen voor 1 speler. Dat is toch niet goed! Een salaris van een aantal miljoen per jaar? Ja de spelers spelen misschien wel goed, maar zoveel verdienen is toch niet normaal meer?
Zoveel geld van de overheid in voetbal steken? Al die clubs die financieringstekorten hebben maar altijd maar weer leningen krijgen van de gemeentes? Ik vind het bar slecht! Steek liever geld in het verbreden van de breedtesport en bij verschillende sporten. De reden dat het stimuleren van 1 voetbal club dmv een mooi, lux maar zeer duur stadion, vind ik onzin! Zoveel mensen willen geen eens voetballen. Die willen op een andere manier sporten waarvoor dan helaas geen geld meer is!