dinsdag 21 maart 2006

Praten over.......

Gister geen blogje, voor sommigen een teleurstelling en voor anderen een hele opluchting. Tja het is natuurlijk wel een hele opluchting als je 1 keer in de week hier komt kijken en je ziet dat je ipv 7 verhaaltjes maar 6 hoef te lezen. Dat scheelt zeker een kwartier lezen. Maar goed ik heb verzuimd met reden, was bezig in huis met de normale doe dingetjes en s avonds was ik aanwezig bij een meeting van de Groningen Stad Marathon (GSM). Met de gedachte in mijn hoofd van als je zelf niet kan lopen dan praat je er maar over toog ik me naar Groningen-sud. Het was ongeveer 40 min lopen (wandelen) dus mijn beweging kreeg ik wel voldoende die dag. Daar aangekomen waren er iets van 100 personen op de meeting afgekomen, veel mensen van de oude garde, en veel mannen die hun vrouw mee moesten nemen anders mochten ze er niet eens heen, tenminste zo leek het. Eerst praatje van een spreker ging over het verschil van ziekteverzuim van mensen zonder een sport en mensen die sporten, de sporters konden natuurlijk meer aan voor dat ze in het rood kwamen te staan dan de niet-sporters. Dat leek me wel zo logisch als het gras blauw is maar goed. Daarbij werden wat kreten geroepen die me erg bekend in de oren klonken (schooltijd). Daarna kwam Schuiling, wethouder van Groningen en een fanatiek hardloper nog effe een verhaaltje doen. Tja mensen in de politiek mogen graag praten en dat was bij Schuiling ook zo. Vertelde over zijn fouten die hij bij marathons had gemaakt, het ging over het insmeren van de billtjes en aftappen van de tepels, en veel drinken voor en tijdens de marathon. Nou zulke fouten had ik dus noooooit toegegeven hoor, jammer dat deze meeting niet voor de verkiezingen gehouden werd, want dan had ik uit medelijden op hem gestemd. Verder probeerde hij de toehoorders wijs te maken dat na de 30 km helemaal geen man met de hamer op ons staat te wachten en dat we gewoon door konden blijven lopen. Geen man met de hamer misschien wel ene Schuiling met de hamer?

Maar goed derde speaker was een fysioboer van het UMCG, die zijn verhaal vlot en leuk vertelde, ging over blesures en overbelastingen in de loopsport. Nu leek de meeting op een soort kerkdienst, veel mensen knikten en riepen ja enzo ter bevestiging dat ze het begrepen waar die man het over had. Nee die mensen begonnen geen helaluhja te bleren of raakten in een trans, al had het bij sommingen weinig gescheeld. Gerard Nijboer kwam te spreken over voor en nadelen van het lopen, Voordelen zijn allemaal wel bekend zoals gezond lijf en geest enz. Nijboer noemde verslaving als een van de nadelen op.......... Ter afsluiting was er nog een vragenronde, uit ervaring weet ik dat dan de stomste vragen gesteld worden en dat was hier ook geen uitzondering. Sommige toehoorders waren echte beginners en dat kan je ze niet kwalijk nemen, er was zelfs eentje die vroeg welke vorm pasta hij het beste kon gebruiken, dus penne, spaghetti, vlingertjes, kokertjes enzo. Als die beste man zijn vrouw mee had genomen, liet ik als ik die vrouw was hem zeker tot de marathon het eten koken. Verder waren er natuurlijk van die standaard beginnersvragen zoals: wat is voor mij een goeie schema, en hoe hard en veel moet ik lopen? Dus echte moeilijke vragen waren er niet voor de heren de sprekers.

Na afloop nog een poster mee gekregen, die nu voor mn raam hangt, ach de meeting was een bevestiging dat ik veel, heel veel weet over mijn verslaving..................

Rogier

Geen opmerkingen: