zondag 20 maart 2005

20 maart zondag een zondige dag

Zondag is echt z on niets doendag, tja God had het ook puur als rustdag bedoeld, ik denk daarom ook dat hij zijn zoon niet heeft kunnen redden van het kruis omdat hij gewoon vrij was, tja iedereen is wel een keer vrij of onbereikbaar. Bij god zo stel ik me het voor was het niet anders. HIj was lekker bezig op zijn enige vrije dag met het poten van zijn hennepplantjes en het illegaal downloaden van porno en muziek. Dat is wat een doorsnee god op zijn vrije dag doet!
Als dat God zijn echte dagbesteding was heb ik deze zondag wel wat nuttige door gebracht.

Eerst werd ik wakker, tja ook op zondag gebeurt het. Kwam tot ontdekking dat ik alleen in het bed sliep. Gister was het laat geworden bij het verjaardagsfeestje van Ruurd. Daar was het wel gezellig maar was laat ik lag tegen een uurtje of vier in mijn bed. Nog half slapend zette ik me weer es een kop koffie Kenya Blend, tja de marathondag kwam er al aan dus zuipe!!!!
Wie weet loop ik ook binnen de 2.05 de marathon. Het zal op zich wel kunnen, zal ik eerst het busboekje van Utrecht moeten doornemen.
Maar goed eenmaal wakker geworden besefte ik dat ik naar Veendam moest, jawel! De langeleegte BV VEENDAM en de al daar gelegen begraafplaats zijn de grootste publiekstrekkers van het dorp of hoe je het noemen wil. Vol trots noemen ze zich zelf de veenkolioneeen, net of je daar blij om mag zijn, want van vroeger uit wat al het tuig enzo uit het westen daar heen gestuurd om turf te steken, en alles wat er nu zit (op import na) zijn allemaal nazaten van dat tuig! Dus ik kan maar beter niet vertellen dat ik er geboren ben, alleen maar geboren hoor!
In dit oord had ik een verleden, Ik dank god echt dat ik er weg ben. Maar ja hem heb ik niets te danken want die beste man is er gewoon niet. Ik ben er zelf weggegaan of beter gezegd gevlucht. En woon godzijdank (jezus alweer god) weer in grunn.

Sommige gelovigen zijn best erg schijnheilig, zo erg zelfs dat ze gewoon eng zijn. Zo ging het ok bij mijn oma haar verjaardag. Ze had trouwens heerlijlke appeltaart gebakken dus wat dat betreft mag ze wel wat vaker jarig zijn in het jaar. Er werd veel geklept over broeder die en zuster zo, blablablabla, over ander culturen werd maar wat lachterig over gedaan net als of hun geloof de ware is. Tja zal wel voor hun natuurljik maar is wel erg eng. Zo kwam me ook een gesprek in me op die ik op msn had gevoerd met een leuke dame. Tussen haakjes een hele leuke trouwens!
Waar ze vertelde over iets wat in de familie speelde, en juist de gelovige kant die bepaalde dingen van haar en haar naaste familie zaten af te wijzen en af te kraken.
En en ook nog es de boel proberen te manipuleren. Dat zijn de ware christenen hoor! tjonge als ik hun was zal ik als het later hun tijd was niets een naar Petrus durven. Je zal daar maar met schaamrood op de kaken je toegangsbewijs vragen voor..... omdat je zelf vind dat je als ' goede christenen' hebt geleefd! en dat je je leven dan over een ander heb geluld zo erg zelfs dat je tong er van uit je mond kan vallen. jakkes jakkes jakkes!
Ik hoop eigelijk niet dat Petrus zo schijnheilig is om hun een toegangsbewijs te geven, als ik hem was zal ik hen eerder met een enkeltje terugsturen...............,

Maar goed je kan er een boek overschrijven en dat ben ik zeker niet van plan, het is is toch allemaal onzin. Tja dan kom ik toch met de vraag waarom HET BOEK zo dik is.... maar die vraag laat ik maar over aan EO ofzo.
Nou ja goed terug naar de wereld waar het echt om draait, heb weer es heerlijk op de hometrainer geraced jaja, ik liet in gedachten Indurian en Armstong achter me in de alpen en waande me winnaar na een uurtje zweten op standje 14.
Daarna samen met mn ouders naar 1 tegen 100 gekeken dat is eigeljk vaste prik, normaal is mijn jongste zus erbij maar die moest weer es hockeyen. dus gingen we met zn drieen voor de buis met een wijntje en wat japense mix.
Het is toch altijd weer lachen. Soms snap ik echt niet waar ze die mensen wweg halen. Ik denk dat ze gewoon met een bus ergens in een achtergebied een bus volproppen, want sommige zijn geen lichten hoor tjonge tjonge!

net zoals meneer A die al juichend de trap af liep alleen al om het feit dat hij op de stoel mag plaatsnemen. Bij de eerste vraag gaat het al goed mis. Meneer A praat veel te veel. en doet er 5 min over om te kiezen uit een moeilijke of een makkelijke vraag. en omdat hij de traditie niet wil doorbreken begint hij met een makkelijke vraag bij het onderwerp Woordbetekenings. NOg effe haalt hij aan dat hij erg goed is met letters en blabla
dus hij gaat meteen voor antwoord c, en jammer helaas voor meneer A het is antwoord A,...........
Je gaat dan ook echt af op tv voor kijkend Nederland. gewoon te erg hehehe
Daarna kwam er een gozer die niets durfde, en nog een of andere slimbo die ook bij de eerste vraag er uit lag.
Tja ik zat heerlijk met mijn wijntje op de bank en dacht ach die bus, die hebben ze vast in Veendam laten rondrijden...................................

En toen was het verhaaltje uit, ikke ga naar dromenland dromen over die ene dame, ja over die leuke ene dame.....
ach hoe heet ze nog maar????????????????????????????????????????

rogier

Geen opmerkingen: