donderdag 24 maart 2005

24 maart 2005 een zielig verhaal

Vandaag hoorde ik een heeeel zielig verhaal.
Het gaat over een jongetje die heet Tommie, Tommie had geen eigen mening en was een echte meeloper wat betreft populaire jongentjes van de klas. Een tijdje geleden was een Peter-jan heel populair vanwege zijn potter-look. Veel mensen hadden die film gezien en vonden bepaalde trekjes in Peter-jan weer. Ook had Tommie Harry potter gezien en ging ook meelopen met de hype. Na de verkiezingen speelde de partij van Peter-jan een vuil en gemeen spelletje ze wilden namelijk niet dat de tweede partij van het land mee wil ging regeren. Maar ze hadden nog wel een meerderheid nodig. Hier ging het net zo aan toe als vroeger op de basisschool, met spelletjes enz bleven altijd de minst populaire kinderen over en hierbij was het ook het geval. Dus koos peter-jan Tommie uit, die wel als voorwaarde stelde dat hij de burgermeester mocht uitkiezen. Al snel gaf Peter-jan zijn zin want anders kon hij dat spelletje niet spelen wat hij van plan was.
En zo gingen de populaire jongentje (die niet meer zo populiar is) en zijn trawanten met meelopers zoals Tommie een chaos maken in het land.
Alles werd kapot gemaakt door bezuigingen en dat vond Peter-jan heel leuk spelletje, af en toe mocht hij op bezoek bij de echte grote jongens (bush) en dan was hij maar al te blij. Verder preekte hij steeds over normen en waarden en Tommie knikte altijd mee, want hij mocht burgermeester zijn.....
Maar ja aan alle sprookjes komen een eind zoals ook die van Tommie, opeens mocht Tommie niet meer burgermeester zijn. TOmmie kon gaan bijten of huilen maar dat hielp niets. Peter-jan wilde niet meer verder met hem spelen!
Dus nu zit Tommie thuis verdrietig te zijn.........................................
en zo kwam het toch weer es goed met het land
en leefden iedereen nog lang en gelukkig.


rogier

Geen opmerkingen: