zaterdag 10 december 2005

10 december 2005 Complexen genoeg

Vanavond was de loting voor het Wereldkampioenschap voetbal aankomende zomer in Duitsland. Ja het was Duitsland dat het WK voor de neus van Zuid-Afrika wegkaapte, maar dat land is later deze eeuw aan de beurt. Maar goed de loting verliep voor Nederland aardig dus dat wil zeggen niet de minste tegenstanders. De tegenstanders in de poule zijn Argentine, Servie-montenegro en als klapper Ivoorkust, nou met deze tegenstanders weet je het wel!
Ik zal het geheugen opfrissen. Argentine-Nederland WK finale 1978 na verlenning werd het 3-1 voor het Gastland. Deelname was erg omstreden vanwege toen destijds grove schendingen van de mensenrechten in Argentine. Servie kan in een adem genoemd worden met Sebrencia, de VN enclave wat onder toezicht stond van de Nederlandse strijdkrachten onder aanvoering van Karremans. Maar denk niet dat wanneer Nederland zelfs met 10-0 van die Serven zal winnen het karremansgevoel zal wegnemen, dat zal een eeuwige complex blijven. Een veel recentere haast al een complexachtig toestand is of Kalou (Ivoorkust) nu wel of niet vervroegd Nederlander mag worden. Verdonk wil hem gewoon zijn beurt af laten wachten en na 3 jaar een verzoek tot naturalisatie laat indienen. Dus het hele land staat op zn kop! De ene helft vindt dat hij het wel moet en Verdonk op moet stappen en de andere helft vind van niet en dat Verdonk blijven moet. Volgens mij gaat dat nog wel effe door en zal geheel volgens Nederlandse stijl na het WK een beslissing over genomen worden. Laat die jongen nou maar gewoon voetballen bij Ivoorkust, want hij staat nu zowiezo op het veld met oranje (weliswaar een wedstrijd maar ja dat vergeten we wel effe) Stel je eens voor dat hij in de finale tegen Duitsland een penalty mist.....

Van deze poule zie ik Nederland en Ivoorkust doorgaan. Kortom op dit WK kan Nederland met heel wat complexen afrekenen, en zeker wanneer in de halve finale Brazilie verslagen wordt en in de finale Duitsland! Dan wordt het Nederland Uber alles!

Oja voor welk land zal Maxima zich gaan optutten, zal het in het oranje zijn of toch dat wit/blauwe...............

Rogier

Geen opmerkingen: