zaterdag 24 december 2005

24 december 2005 Kerstverhaal

Onlangs vond ik een heel oud boek, maar daarin een of beter gezegd het kerstverhaal.

Heel lang geleden, het zal wel dik 2000 jaar geleden zijn geweest waren Mohammed en Fatima onderweg naar Betlehem. Niet zonder een reden, en nee ze gingen geen bus opblazen enzo want die bestonden toen nog niet. Er was een concert van een of andere Hazes. Vrij populiar en vooral met het nummer '' zij gelooft in mij '' Ondanks dat Fatima al behoorlijk zwanger was gingen ze er toch met ezel en wagen er naar toe. de reis duurde lang, en de weg was recht en soms krom. Nee ze kwamen gelukkig niet in Zuidlaren terecht. Maar vanaf hun woonplaats Eliat aan zee waren ze zomaar binnen 2 weken in Betlehem. Maar oo wat dom, Mohammed had vergeten in alle opwinding een hotel te boeken. en je kan het misschien al raden, alle hotels waren volgeboekt. Overal gingen ze kijken en vragen, maar ze werden weg gejaagd door die enge mensen die er woonden. Opeens kreeg Fatima weeen en ze werden met de weee erger, oo wat moeten we nu vroeg Mohammed zich hardop af. Ik weet nog wel wat riep een man die voor een koffieshop stond, we hebben hebben hier noge wel een stal, voor de ezels, het heet het Binnenhof, maar de ezels zijn met kerstvakantie dus jullie kunnen makkelijk in de stal. Zo gezegd zo gedaan. Fatima begon steeds meer last van de weeeen te krijgen, ze begon te krijssen en te gillen. Het ging zelfs gewoon door nadat Mohammed dr effe flink geslagen had, niets hielp. Ten einde raad belde hij naar een dokterspost, maar nee hoor alle dokters zaten of in de kerk of aan een vervroegde kerst diner. De enige dokter die beschikbaar was had zich al lam gezopen. Dit kunnen we net zo goed zelf dacht Mohammed, hij had immers voldoende ervaring als schappenfokker. Mohammed stak zijn handen in het lichaam van Fatima en zij begon steeds meer te krijsen en te doen de enige getuigen waren de ezels en een paar verdwaalde schapen.

Opeens met veel rook en een harde knal kwam het kind op de wereld! Ze of een hij floepte er zo uit! Fatima en Mohammed keken elkaar verbaasd aan! Het kind was een hele mooie negerin! Het had zich in de buik verveeld en had zelf al dr vlechten gedraaid. Euh hoe kan dit?? vroeg Mohammed verbaasd aan Fatima. Nou rond deze tijd was er ook een wereldwonder verwacht stampelde Fatima uit, Hmmmm daar geloof ik niets van! Vertel op! Euh........ nou oke stotterde Fatima het uit, je weet nog die Antiliaan op de hoek in de straat bij ons? Die ene met die grote...... OOOO die dus riep Mohammed kwaad! hij was woedend! maar aan de andere kant kon hij het wel begrijpen, want zelf was hij niet zo groot geschappen. hij kon er net mee plassen en daar was ook alles mee gezegd en tenslotte was de boosdoener al land het land uit gezet. De kwaadheid ebte weg, en ze waren beide blij met hun kind. Opeens werd er aan de deur geklopt. Sinterklaas was het niet en de gestappo zeker niet, het waren 3 negers uit het oosten die zich wijzen noemden. Ze vertelden dat ze een hele helder ster aan de hemel hadden zien staan, dat moest wel een wereldwonder zijn. De ster stond toevallig precies boven de stal. De drie eigenwijzen namen wat kadoos mee, waar een pas geborene niets aan heeft zoals een waterpijp, zakje shag en wat kolen. De drie wijzen hadden natuurlijk niet verteld dat ze net uit de plaatselijke koffieschop van Betlehem kwamen en aardig al stoned waren. Omdat ze het steeds over een hij hadden was Fatima bang dat ze boos werden en rare dingen zouden doen als ze te horen kregen dat de hij een zij was, dus wikkelde ze de baby welke nog geen naam had in een doek, zodat niemand kon zien wat het precies was. later toen het bezoek uiteindelijk afgetaaid was bedachten ze een naam voor het kind. Lauryn noemenden ze het omdat Fatima een groot fan was van Lauryn Hill. Daarna probeerden ze te slapen nog niet wetend welke rol Lauryn zal spelen in deze wereld.

Zo zie je maar weer, dat door het verhaal wat de 3 stoned eigenwijzen rond bazuinden beetje anders is dan het geweest is. Maar ja die kleine meid houdt de wereld al wel een tijdje flink bezig!

Rogier

2 opmerkingen:

Ruurd zei

Wat een hartverwarmend verhaal. Als je de bijbel gaat herschrijven dan ben ik de eerste die hem zal lezen.

Rogiers wartaal zei

Nou ben niet van plan de bijbel te herschrijven. Maar iedereen heeft zn zijn eigen manier van interprentatie van het boek, en dat maakt dat er zoveel ellende is. Trouwens Fatima en Mohhamed waren wel als eerste daar waar het Betlehem heet....................