vrijdag 16 december 2005

16 december 2005 Der giet neat boppe Grins

Ik had net hardgelopen, want bijna geheel pijnfrei ging, dus ben weer op de terugweg wat mijn loopleven betreft. Dit leven, die van een beer in een winterslaap vind ik niet echt motiverend, maar ja dat was van tijdelijk aard. Nadat ik me gedoucht had ging effe het nieuws checken, en mijn verbazing was weer es groot! Jawel Groningen had weer eens de teletekstpagina 101 gehaald. Vraag niet hoe! De Groninger Cityclub zeg maar de Winkeliersvereniging heeft besloten om een reclamcampagne te starten om klanten uit het oosten van Friesland te lokken. Ze stellen dat die mensen vooral hun inkopen doen in Heerenveen en Drachten, en de vereniging denkt dat de Groninger binnenstad meer te bieden heeft dan de te groot uitgevallen provinciedorpjes. Natuurlijk heeft Groningen meer te bieden, Heerenveen = Abe lenstra en Thailf, Drachten is rookworstje halen bij hema en ze zijn weer klaar voor de zaterdag. Als ik alles om moet gaan noemen wat Groningen meer te bieden heeft ben ik vanavond nog aan het typen.

Maar zitten wij Groningers wel op een Oost-Friese invasie te wachten? Zijn die uberhaupt te verwachten? Voor velen daar is alles over de provinciegrens buitenland. Waar ze helemaal de plank volledig mis mee slaan is wel het idee om in het fries te gaan adverteren daarzo. Der giet neat boppe Grins = Er gaat niets (maar dan ook helemaal niets) boven Groningen. Ik vind dat ze hiermee een verkeerd signaal afgeven, vooral in deze tijd waarin Integratie een veelbesproken iets is!. Het is nog altijd zo dat die lui uit oost-friesland zich hier aan moeten passen in Groningen, en niet andersom, straks kunnen we nog onze straatnamenbordjes in het fries gaan plaatsen, omdat die friesen niet weten waar ze de Nieuwstad (hoerenbuurt) kunnen vinden. Je geef ze een vinger en ze nemen op den duur je hele hand! Dus nee geen goed idee. Trek liever mensen uit het westen aan, daar kan je nog fatsoenlijk mee communiceren, een slogan als: Voel je happy en vrij, In Groningen ben je pas echt blij..........


Nee dat frys is een slecht idee!!!!

Rogier

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal gelijk hoor Rogier, word zolangzamerhand wat zeg voor alle asielzoekers, hebben net met pijn en moeite nederlands geleerd kunnen ze nog eens een keer beginnen. Nee slaat echt helemaal nergens op. Het is toch ook altijd nog nederland he, dus moet er daar ook nederlands gesproken worden.