zondag 25 december 2005

25 december 2005 Records

Het is weer kerst, een heerlijke kerst gewenst voor iedereen op deze mooie aarde. Een fijn stukje aarde. Het stukje aarde waar afgelopen dagen record na record zijn gebroken. Ik heb het nu niet over een wedstrijd en er is ook geen vrouw met een been het kanaal overgezwommen. Nederland heeft 2 records weten te vestigen namelijk 1. Een record aantal pinbetalingen, op een dag zijn er ruim 8 miljoen pinbetalingen geregisteerd! 8 miljoen! en dat op een bevolking van 16 miljoen. Dus precies de helft en daarvan moet je de bedplassende dementen, minderjarigen, gevangenen en anderen die op een of andere manier niet in staat waren te pinnen. Erger is nog dat er voor ruim 700 miljoen euro aan boodschappen gedaan is de afgelopen dagen! De detailhandel wijt dat aan dat er 6 aaneengesloten winkeldagen waren. Maar toch 700 miljoen! Wat een eten moet datwel niet zijn, hoeveel befstukjes van de haas of ander eng vlees zal dat wel niet moeten zijn. Volgens mij als we dat allemaal opstapelen kunnen we in het vervolg bij God zelf kerst vieren, als je geen hoogtevrees heb!

Tja alles is duur geworden dus misschien lijkt het daarom zn groot bedrag. Maar het blijft natuurlijk idooit en daarbij is nog niet eens mee gerekend de uitgaven die men de komende dag zal gaan doen in de verschillende restaurants. De dagen na kerst wordt er ook nog es voor miljoenen aan zorg besteed omdat verschillende magen leeggepompt moeten worden. Want ja zeg nu zelf, zo verleidelijk is zn lopend buffetje bij de plaatselijke chinees niet hoor! Waar allerlei oude rokende en proestende halfdode oudjes boven jou sate of bami hangen! Nee dank je beleefd, voor 30 euro onbeperkt vreten en de dagen erna voor 500 euro zorg besteden! weg no claim, en dat nog effe in de laatste week van het jaar. Das is pech. 700 miljoen euro (geen gulden) klinkt gewoon idooit, voor dat geld kan je heel togo, liberia, Sudan, Ivoorkust, Mali, Senegal, Centraal Afrika, Burundi, Rwanda, Congo, Cameroen, Gabon, Kenia en Ethiopia een overvloedig kerstmaal geven! Een echte maaltijd met alles er op en aan, zelfs met een buikje erna..........

Oja gister nog een record gevestigd door de drie dj's Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom. Ze maakten 6 dagen radio, en mochten daarbij ook niet eten. Ze zaten in een glazen kooi op het Neude in Utrecht. De actie " Red een kind in Congo " leverde maar liefts ruim 2 miljoen euro op! Dat is pas een record om trots op te zijn! Klasse heren!

Rogier

Geen opmerkingen: