woensdag 11 januari 2006

Jetzt geht.. lossss ?

Het Wereldkampioenschap Voetbal komt weer in aantocht, het duurt nog tot juni dit jaar voordat de eerste bal gaat rollen, maar de gemoederen worden al weer aardig bezig gehouden. Helaas bij de loting zaten " we " niet bij aartsrivaal Duitsland in de poule. Dat komt misschien later nog wel. Voetbal = oorlog en oorlog = geld verdienen. Dit moet de bedenker van de oranje-helm bedacht hebben. Deze helm werd in de oorlog door Nazi-Duitsland gebruikt. Dus geld verdienen aan een oorlog van 65 jaar geleden. De bedenker heeft bedacht dat de oranjesupporter met het geval op zijn kop voor gek gaat lopen in Duitsland waar het WK gehouden wordt. Dit getuigd wel van een zeer aparte humor van deze persoon. Ik hoop dan ook niet dat er veel mensen hier mee rond gaan lopen. Je zet je namelijk ten eerste jezelf al voor joker en ten tweede je land. Trouwens een echte oranjesupporter weet wel beter. Het fatsoen besef van de bedenker is ver te zoeken en heeft schijnbaar niets geleerd. Desgevraagd (voor een krant) laat hij weten dat de achterliggende gedachte voor het maken van deze helm is om de Duitsers te plagen en om de jongens te steunen. Toen ik dat las vroeg ik me echt af hoe oud die dan wel niet is. Ten tweede denk ik niet dat de "jongens" zich erg gesteund voelen met een vak oranjesupporters met allen zn helmp op. Ach misschien vinden zijn grootouders het wel een zeer geslaagd idee en loopt opa straks voorop in de feestmenigte met de helm. Juist om de Duiters terug te pakken!!!!!

Rogier

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toppunt van achterlijkheid,..

Opblaasklompen en molens zijn tot daar aan toe, maar dit is gewoon té,..

Gewooon smaakloos,..
Het is meer dan 60 jaar geleden,..

Waarom zou je er wéér over beginnen,..?

Zoals onze huidige generatie gerust met zo'n helmpje op gaat lopen, zo schaamt de jongere generartie Duitsers zich nog steeds voor wat hun overgrootopa's aangericht hebben,..

Het enige briljante aan deze actie is dat de maker deze dingen voor 10 cent laat maken en ze voor Eur. 4,95 verkoopt om zijn pensioen veilig te stellen,..

En daar doe ik dus echt niet aan mee,..

Anoniem zei

Hi. Nice Blog. Like soccer? Check this Dutch world championship Soccer Site In Dutch we say wereldkampioenschap 2006