donderdag 19 januari 2006

Mission Impossible?

Al wekenlang wordt er hevige gediscuseerd binnen en buiten de 2de kamer. Dit keer gaat het om de zending van Nederlandse militairen naar Afghanistan. In de provincie Uruzgan mogen onze jongens en meisjes zich opwerpen als de beschermelingen van de plaatselijke bevolking. Daar zitten ze ook echt op te wachten, als ze de bergen intrekken zijn ze van dezelfde bevolking afhankelijk. Stel je eens voor onze jongens en meisjes verdwalen daar in de bergen en komen opeens Bin Laden tegen. Nergens een telefoon om Den Haag te bellen voor instructies wat te doen. Als ze slim zijn en het gaat door kunnen ze Karremans maar beter meenemen voor het geval dat ze Bin Laden en trawanten tegen het lijf lopen. Dan kan hij mooi kadoos uitwisselen en sigaren roken met Bin laden. Dat staat wel stoer op CNN.

Het kan nog wel effe duren, voor er een beslissing genomen is, want er heerst nog veel verdeeldheid in de kamer. D66 zegt met veel woorden helemaal niets en zich zelf dus nog verder de afgrond in pratend. Linkse oppositie wil meer duidelijk. Een vertrouwlijk rapport van de Inlichtingendienst wilde Minister Kamp eerst niet prijsgeven om dat er te gevoelige informatie in staat. Het schijnt kritisch rapport te zijn over de gevolgen van de missie, maar ja dit kabinet dult geen kritiek op zijn ding. Na het schrappen van de bronvermelding ging Kamp toch akkoord. Nou meneer kamp ik kan me herinneren dat ik als ik mijn werkstukken op school zonder bronvermelding inleverde dat ten koste ging van zeker een punt! Maar ja Kamp zit niet meer op school. Al lijkt het er op dat hij bezig is een schoolreisje te organiseren. Een schoolreisje met voldoende activiteiten, zoals prijsschieten, chocolade en sigaretten uitdelen en bergwandelen. Ach iedereen weet toch wel dat die info uit dat o zo geheime rapport van onze grote vrienden uit de Usa komt. Want daar gaat het natuurlijk om, om de grote vriend niet tegen het hoofd te stoten. Anders kunnen Balkenende en de club politiek asiel in de usa na de verkiezingen wel vergeten. Kamp vergeet waarschijnelijk dat elke puistekop met wat googlen ook al aan dat rapport kan komen.

Wat is het nut van zn missie nu eigelijk kan je hardop afvragen. Bin Laden laat zich niet zien hoor, en geil wordt je daar ook niet van een Burka. De officiele reden is om de bevolking bescherming te bieden en meehelpen aan de wederopbouw, de onofficiele reden is om Amerika te paaien en stiekum achter de teroristen aan te gaan. Niets minder en niets meer. Maar voor het zo ver is wordt er nog eindeloos gepraat, dat ze gaan staat voor Balkenende haast al vast. Je zal haast denken dat hij zn koffer al gepakt heeft. Eerst worden er allerlei regeltjes opgesteld van hoe en wanneer schieten, wel of niet terugschieten, wel of niet kaarten met de taliban, wel effe niet doggystyle met Afghaanse Burka. Als dat allemaal goed en afgekeurd is komt het lijstje: Wat nemen we mee? Buks of wat zwaarders, gewone afgeschreven jeeps of toch die zwaardere tanks. Kortom voor dat de heren en dames in Den haag eruit zijn heeft Chirac allang een oplossing bedacht. Naleijk een Atoombom op Afghanistan gooien, want dat is toch een land wat terroristen verschuilt, en daar kan je maar beter een atoombom opgooien volgens Chirac. Ach we zullen wel zien

Trouwens ken je die nieuwe Belgische mop al?
Twee Belgische ministers zitten aan tafel zegt de een tegen de ander:
Heb je het al gehoord van die Nederlanders in Afghanistan?
nee hoezo?
Die gingen niet!

Rogier

1 opmerking:

Anoniem zei

heeeey Rogier,

Das dichtbij de deur zeg Groningen...
Jaren gewoond!!

maar leuk dat je ff bij mij kwam koekeloeren, kon het niet laten ook ff bij jou te kijken!
Leuke site heb je hoor!

Whaha leuke mop, zal hem proberen te onthouden!
Is nog wel eens een probleem!
, Fijne vrijdag vandaag!

Liefs Demi en mama Rolanda